ANASAYFA Gündem MEB 2024 Öğretmen atamaları ne zaman, öğretmen ataması branş dağılımı, tarihleri ve kontenjanları belli oldu mu?

MEB 2024 Öğretmen atamaları ne zaman, öğretmen ataması branş dağılımı, tarihleri ve kontenjanları belli oldu mu?

2024 yılı öğretmen atama takvimi için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 2023 KPSS sonuçlarıyla başvuruda bulunacak öğretmen adaylarının gözü kulağı MEB'den gelecek olan duyuruya çevrildi. Öğretmen atamaları ile ilgili olarak tarih açıklaması beklenirken detaylar da sorgulanmaya devam ediyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
MEB 2024 Öğretmen atamaları ne zaman, öğretmen ataması branş dağılımı, tarihleri ve kontenjanları belli oldu mu?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyurulacak olan öğretmen atama takvimi merakla bekleniyor. Gözler sözleşmeli öğretmen başvuru kılavuzuna çevrilirken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapılacağını, önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığının vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimin oluşacağının açıklamasına yer verdi.

Öğretmen atama takvimi için heyecanlı bekleyiş devam ederken 2023 KPSS sonuçlarıyla başvuruda bulunacak öğretmen adaylarının gözü kulağı MEB'den gelecek duyuruya çevrildi. Kabine gündeminde olması beklenen konular arasında yer alan öğretmen atamaları için Bakan Tekin açıklamalarda bulunmuştu.

2024 MEB ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamasının ardından öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağı merak edilmeye başlarken ‘’Öğretmen atamaları ne zaman? Öğretmen ataması kadroları açıklandı mı?'' sorularına da yanıt aranmaya başladı. KPSS 2023 sonuçları doğrultusunda başvuruda bulunacak öğretmen adayları atama takvimiyle birlikte kadro ve branş dağılımlarıyla ilgili detayları da merak ediyor. Geçtiğimiz günlerde öğretmen atamalarına yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, "2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız.

Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum. Ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız." demişti. Ancak bu yıla ilişkin atamalarla ilgili henüz bir açıklamaya yer verilmedi. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eda Ece ve Buğrahan Tuncer çifti kızlarına kavuştular!

Eda Ece ve Buğrahan Tuncer çifti kızlarına kavuştular!