ANASAYFA Gündem MEB e-Devlet öğretmen görüşmesi nedir, öğretmen randevusu nasıl alınır?

MEB e-Devlet öğretmen görüşmesi nedir, öğretmen randevusu nasıl alınır?

Milli eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararlar kamuoyunun gündeminde yer alıyor. MEB tarafından alınan kararlar yakından takip edilirken son olarak öğretmen randevusu uygulaması da merak konusu oldu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
MEB e-Devlet öğretmen görüşmesi nedir, öğretmen randevusu nasıl alınır?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamalarda bulunduğu yeni iletişim hattı hayata geçirildi. Öğrenci velisi artık randevu sistemi ile öğretmen ya da okul müdürü ile görüşebilecek. Veliler, öğretmen görüşmeleri için e-Devlet kullanıcı bilgileriyle okulların internet sitelerinden randevu alabilecek. 

Yeni uygulama hakkında merak edilenler artarken ‘’Öğretmen veli görüşmesi için randevu nasıl alınır? e-Devlet öğretmen, okul müdürü randevu alma ekranına nasıl ulaşırım?'' sorularına da yanıt aranmaya başladı.

E-DEVLET ÖĞRETMEN RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), velilerin okul müdürü ve öğretmen görüşmelerini dijital ortama taşıyan "veli randevu sistemi" hayata geçirildi. Velilerin okul müdürü ve öğretmen görüşmelerini dijital ortama taşıyan “veli randevu sistemi” için çalışmalarını tamamlayan MEB Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü, öğretmen-veli görüşmeleri için yeni bir dijital uygulama geliştirdi. Yeni sistem sayesinde veliler, okulda eğitim alan çocuklarının durumunu görüşmek istedikleri öğretmenle görüşme zamanını ayarlayabiliyor.

Veli randevu sistemi sayesinde okullarda eğitim alan öğrencilerin durumunu görüşmek isteyen veliler istedikleri öğretmenle dijital ortamda görüşme zamanı ayarlayabilecek. Öğretmenlerin sistemde hangi zaman diliminde boş olduğu veli tarafından görüntülenecek. Aynı hizmetten okul müdürlüğü içinde yararlanılabilecek. 

Veliler öğrencinin bulunduğu okulun internet sitesine giriş yapıp e-devlet bilgileri ile sisteme geçecek ve buradan randevu kaydı oluşturabilecek. Randevu oluştururken randevu alınacak haftadan önceki Cuma günü öğle saatine kadar sistem açık olacak. Aynı gün öğleden sonra okul yönetimi öğretmenlere randevu saatini bildirecek. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalyaspor - MKE Ankaragücü maçı biletleri satışa sunuldu

Antalyaspor - MKE Ankaragücü maçı biletleri satışa sunuldu