MEB LGS sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

MEB tarafından gerçekleştirilen LGS sınavının sonuçları için bekleyiş devam ediyor. Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını öğrenmek isteyen adaylar araştırmalarına devam ederken MEB'den gelen açıklamaları takip ediyor.

MEB LGS sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına 1 milyon 38 bin 192 öğrenci katıldı. İki oturumda gerçekleşen sınavın ardından sorular ve cevaplar erişime açılırken; LGS sonuçları için bekleyiş devam ediyor.

Bu çerçevede ''LGS 2024 sonuçları ne zaman açıklanacak? Liselere Geçiş Sistemi LGS sonuç ekranı açıldı mı, ne zaman açılacak?'' sorularına yanıt aranırken 2 Haziran'da gerçekleşen LGS'nin ardından sınava katılan öğrenciler LGS sonuçları için MEB'i takip ediyor.

2024 LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2024 sınav takvimi sonrasında LGS sonuç tarihi duyuruldu. MEB tarafından açıklanan sınav takvimine göre LGS sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. Buna göre; LGS sınav sonuçları, 28 Haziran 2024 Cuma günü açıklanacak.

LGS sonuçlarının açıklanacağı 28 Haziran'da Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayımlanacak. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla liselere yerleştirme süreci başlatılacak. Sınav sonuçlarının açıklanacağı saat ise henüz belli değil.

SONRAKİ HABER