ANASAYFA Gündem MEB müfredat değişikliği ne zaman, hangi sınıflarda, hangi değişiklikler olacak?

MEB müfredat değişikliği ne zaman, hangi sınıflarda, hangi değişiklikler olacak?

MEB tarafından yapılacak olan müfredat değişiklikleri ile ilgili gelişmeler vatandaşların yakın gündeminde yer alıyor. Müfredat değişiklikleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlerin araştırmaları devam ederken detaylar da belli olmaya devam ediyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
MEB müfredat değişikliği ne zaman, hangi sınıflarda, hangi değişiklikler olacak?

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin'in yeni müfredat açıklamasının ardından öğrenci, veli ve öğretmenlerin gözü MEB'den gelecek açıklamaya çevrildi. müfredat değişikliği ile ilgili detaylar öğrenci ve öğretmenlerin gündeminde yer alırken ders saatlerinde herhangi bir değişiklik olmadan içeriklerde sadeleşme yapılacağı belirtilmişti. 

Öğrenci, öğretmen ve veliler, ‘’Okullarda müfredat değişikliği olacak mı, ne zaman? MEB 2024 müfredat değişikliği ne zaman?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak müfredat değişikliği gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alırken detaylar merak konusu oldu. 

MEB YENİ MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ NE ZAMAN? 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatın hazır olduğunu ifade ederek tarih paylaşımında bulundu. Müfredat değişikliği hangi sınıfları kapsayacak, ne zaman çıkacak gibi sorular gündeme gelirken Bakan Tekin müfredat değişikliği hakkında, “Yeni müfredat hazır, yakında duyuracağız. İçerik sadeleşecek ama ders saatlerinde değişiklik yok.'' dedi. 

Yeni müfredatın 2024 - 2025 eğitim öğretim yılından itibaren hayata geçeceği açıklanırken Bakan Tekin, ''Yani okul öncesi, 1, 5 ve 9’uncu sınıflarda başlayacağız. Öğretmenlerle görüşmelerimizde mevcut müfredatın yetişmesinin mümkün olmadığı dile getiriliyor. Bu nedenle ders içeriklerinin azaltılması, sadeleştirilmesi söz konusu olacak, ders ve ders saati değil.'' ifadelerini kullandı. Konu hakkında değerlendirmelerine devam eden Bakan Tekin, ‘’Herhangi bir dersin haftalık saatinde yapacağımız bir saatlik değişiklik belki on binlerce öğretmenimizi etkileyecek. Buna ihtiyaç da yok zaten. Norm kadro fazlası olmayacak, çalışmalarımız bu yönde." sözlerine yer verdi. Konunun 2024 - 2025 eğitim öğretim yılları arasında yeniden gündeme gelmesinin beklendiği kaydedildi. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TOBB İşimiz Temiz projesini 81 ilde hayata geçiriyor

TOBB İşimiz Temiz projesini 81 ilde hayata geçiriyor