ANASAYFA Gündem MEB yeni müfredat ne zaman açıklanacak? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredat değişikliği ne zaman yapılacak?

MEB yeni müfredat ne zaman açıklanacak? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredat değişikliği ne zaman yapılacak?

Okullarda müfredat değişikliği ile ilgili bazı haberler gündemi oldukça meşgul etmişti. Müfredat değişikliği hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalarına devam ederken 2024 Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredat değişikliğinin ne zaman yapılacağına ilişkin detayları derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
MEB yeni müfredat ne zaman açıklanacak? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredat değişikliği ne zaman yapılacak?

MEB yeni müfredat ne zaman açıklanacak? 2024 Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredat değişikliği ne zaman yapılacak? - Okullarda müfredat değişikliği yapılması ile ilgili açıklamaların ardından meraklı araştırmalar da başladı. Okullardaki müfredat değişikliği hakkında bilgi sahibi olma isteyenler ‘’MEB yeni müfredat ne zaman açıklanacak?'' sorusuna yanıt ararken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) açıklamaları da sıkı sıkıya takip edilmeye başladı. 

MEB, derslerin sadeleştirilmesinin planlandığı 2024 - 2025 müfredat değişikliğini kademeli olarak uygulayacaklarını açıklarken yeni modelin detayları merak konusu oldu. İlk olarak okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5 ve lise 9'uncu sınıflarda okutulmaya başlanacak yeni müfredatın ne zaman açıklanacağı merak edildi. 

2024 - 2025 MEB YENİ MÜFREDAT NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Müfredat değişikliği ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adındaki yeni müfredatın kamuoyu ile paylaşıldıktan sonra görüş ve önerileri beklediklerini bildirdi. 

Bakan Tekin, “Yeni müfredat çalışmayı yarın (26 Nisan) öğleden sonra kamuoyuyla paylaşacağız. 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden görüş ve öneriler sunulabilir." açıklamasına yer verdi. Yeni müfredatın bir hafta askıda olacağı belirtilirken eylül ayı itibariyle okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5 ve lise 9. sınıflardan başlayarak kademeli olarak uygulanacağı açıklandı.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABB Başkanı Mansur Yavaş Yenimahalle Toptancı Hali esnafı ile bir araya geldi

ABB Başkanı Mansur Yavaş Yenimahalle Toptancı Hali esnafı ile bir araya geldi