ANASAYFA Gündem MEB'den son dakika tatil kararı! Eğitime o tarihte ara verilecek

MEB'den son dakika tatil kararı! Eğitime o tarihte ara verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan bir son dakika kararı kamuoyunun gündeminde yer edindi. MEB'in son dakika kararı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalarına devam ederken eğitime ara verilmesi kararı alındığı öğrenildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
MEB'den son dakika tatil kararı! Eğitime o tarihte ara verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamalar öğrenci, öğretmen ve velilerin gündeminde yer alıyor. MEB'in kararları sıkı sıkıya takip edilirken yapılan bir son dakika açıklaması öğrencilerin yüzünü güldürdü. Milli Eğitim Bakanlığı, okulların bir gün süreyle tatil edilmesine karar verirken alınan kararla ilgili olarak detaylar da belli oldu. 

Türkiye'de milyonlarca seçmen 31 Mart'ta sandık başına gidecek. Türkiye genelinde okulların kullanılacağı seçimin ardından 1 Nisan'da öğrenciler tatil haberi bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin beklediği haberi duyurdu.

MEB EĞİTİME 1 GÜN ARA KARARI ALDI

Milli Eğitim Bakanlığı 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçim kapsamında okulların 1 Nisan'da tatil edildiğini duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçim dolayısıyla; okulların 1 Nisan'da tatil edildiğini açıklarken detaylar da yapılan açıklama ile ortaya çıktı. 

Milli Eğitim Bakanlığınca Valiliklere gönderilen yazıda, "Eğitim kurumları, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde asıl işlevlerinden farklı olarak seçmenlerin oy kullanmalarına imkan verecek şekilde hazırlanmaktadır. Seçimlerin özelliği nedeniyle oyların sayım işlemi akşam geç saatlerde bitmekte, bu durum da eğitim kurumlarının aynı gün içerisinde eğitim öğretime hazır hale getirilmesini engellemektedir. Bu nedenle Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumları, eğitim öğretime hazır hale getirilmeleri bakımından 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil edilmiştir" ifadeleri yer aldı. Bu çerçevede öğrenciler 30 - 31 Mart ve 1 Nisan tarihlerinde tatil yapma imkanı elde edecek. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Son oruç ne zaman, hangi gün tutulacak?

Son oruç ne zaman, hangi gün tutulacak?