ANASAYFA Gündem Meslektaşları katledilen öğretmenlerden protesto! Derslere girmeyecekler

Meslektaşları katledilen öğretmenlerden protesto! Derslere girmeyecekler

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yaşanan olayda yabancı uyruklu bir gencin okul müdürünü katletmesi yurt genelinde büyük bir öfkeye neden oldu. Çalışma arkadaşlarını kaybetmekten dolayı büyük üzüntü duyan Türk Eğitim-Sen üyeleri tepki amaçlı derslere girmeme kararı aldı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Meslektaşları katledilen öğretmenlerden protesto! Derslere girmeyecekler

İbrahim Oktugan adlı bir okul müdürünün başına gelenler sadece İstanbul'da değil Türkiye'nin dört bir yanında büyük ses getirdi. Müdür olarak görev yaptığı okuldan atılan bir öğrencinin Oktugan'ın canını alması sonrasında sözlü olarak tepkisini dile getiren isimlere ek olarak fiili bir tepki hamlesi geleceği öğrenildi.

ÖĞRETMENLERDEN DERSLERE GİRMEME TEPKİSİ

Bir öğretmenin okuldan atılan bir yabancı uyruklu öğrenci tarafından cinayete kurban gitmesi sonrasında Türk Eğitim - Sen önemli bir protesto kararına imza attı. Sendika'nın üyesi öğretmenler yarın yurt genelinde yarın ilk derslere Cuma günü ise gün boyu derslere girmeme kararı aldılar. Bu öğretmenler meslektaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü bir hafta boyunca yakalarında taşıyacakları siyah kurdeleler ile gösterecekler.

“TEKLİFİMİZ BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMELİDİR”

Türk Eğitim-Sen konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklama ile derhal konu hakkında bir önlem alınmasını istedi. Yapılan açıklamada “Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemeler için ne bekliyorsunuz? Sendikamızın 2019 yılında eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici tedbirlerin alınması ve failler hakkında caydırıcı müeyyideler getirilmesi amacıyla hazırladığı ve milletvekilleri aracılığıyla TBMM’ye ilettiği kanun teklifimiz bir an önce hayata geçirilmelidir” denildi.

74 yaşında cinayete kurban giden Oktugan'ın vefatı okulunda ve ailesinde de büyük bir hüzne sebep oldu. Bu olayın ardından izlenecek politika ise merak ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mayıs 2024 FED faiz toplantısı ne zaman, karar ayın kaçında açıklanacak?

Mayıs 2024 FED faiz toplantısı ne zaman, karar ayın kaçında açıklanacak?