Meteoroloji duyurdu! Bu kış önceki yıllara göre ılık ve yağışlı geçecek

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda bu kışın nasıl geçeceği hakkında bilgilendirme yapıldı.

Meteoroloji duyurdu! Bu kış önceki yıllara göre ılık ve yağışlı geçecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminler Dairesi Başkanı Yüksel Yağan, bu kışın nasıl geçeceğine yönelik bilgilendirmelerde bulundu. Özellikle de Aralık, Ocak ve Şubat aylarında havanın nasıl seyredeceği hakkında açıklamalar yaparak bu kış biraz daha şanslı olacağımızdan bahsetti. Yağan tarafından yapılan başlıca açıklamalar şu şekildeydi;

MEVSİM NORMALLERİNİN BİRAZ ÜZERİNDE OLACAK!

"Bu değerlendirmelerimize göre hava sıcaklıklarının, aralık, ocak ve şubat aylarında yurdumuz genelinde mevsim normallerinin biraz üzerinde olacağını tahmin ediyoruz. Ancak bu iç kesimlerde biraz daha fazla hissedilecek. Mevsim normallerinin 1-3 derece üzerinde bir durum söz konusu olacak."

BU SENE DAHA ŞANSLI OLACAĞIZ'

"Geçtiğimiz hafta ve bu hafta gibi ülkemizi yağışlı sistemlerin ziyaret edeceğini tahmin ediyoruz. Geçtiğimiz yıllara nazaran aralık ayında biraz daha az olmak üzere ocak ve şubat aylarında yağış yönünden daha şanslı olunacağını değerlendiriyoruz. Bu sene yağış yönünden geçtiğimiz yıllara nazaran biraz daha iyi bir kış geçireceğiz. Mevsim normallerinden daha ılık bir kış olacak."

SOSYAL MEDYADA YANILTICI HAVA TAHMİNLERİNE KARŞI DİKKAT!

"Bizim öyle bir açıklama yapmamız ya da sosyal medya hesabımızı kapatmak gibi bir durumumuz söz konusu değil. Vatandaşlarımız bilsinler ki biz sosyal medyanın bütün platformlarında varız. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesaplarını takip etmeleri kendi faydaları açısından son derece önemli. Özellikle bu kuvvetli meteorolojik hadiselerin ardı ardına yaşandığı kasım ayının son günlerinde."

SONRAKİ HABER