Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı! Bu bölgelerde dışarı çıkacaklar dikkat çok şiddetli geliyor

Haftanın ilk günü çalışanların ve seyahat edecek vatandaşların arama motorlarında en çok aradığı konulardan biri de hava durumu oldu. Ülkede, Kuzey Rüzgarlarının etkili olacağını belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava tahminini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı! Bu bölgelerde dışarı çıkacaklar dikkat çok şiddetli geliyor

Haftanın ilk mesai gününde vatandaşlar günün ilk saatlerinde hava durumunu araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 18 Eylül 2023 Pazartesi günü ve haftalık hava tahminlerini açıkladı. Açıklanan son hava tahminleri şu şekilde,

Doğu ve kuzey kesimleri parçalı bulutlu yer yer çok bulutlu,

screenshot-11.jpg

Doğu Karadeniz kıyıları Ordu, Ardahan ve Kars yer yer sağanak yağışlı,

Van'ın kuzeyi ve doğusu yerel sağanak yağışlı, diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARI

Ülke genelinde hava sıklıklarında büyük bir değişiklik olmayacak. Yurdun batı ve güney kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 2-4 derece üstünde seyrederken, diğer bölgelerde de sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek.

KUZEY RÜZGARLARI ETKİLİ OLACAK

Genellikle Doğu Karadeniz ve kuzey kesimde etkili olacak kuzey rüzgarları ortalama 40-60 km/saat esmesi bekleniyor. Batı Karadeniz kıyıları, Marmara, Ege kıyıları ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu bölgesinde de rüzgarların etkili olacağı tahmin ediliyor.

screenshot-12.jpg

MGM UYARDI

Rize çevreleri ile Artvin'in kuzey ilçelerinde yerel yağışların etkili olması beklenirken MGM bölgedeki vatandaşları olası bir olumsuzlukta dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Batı Karadeniz kıyıları, Marmara, Ege kıyıları ve Kuzey Ege ile Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden esecek Kuzey Rüzgarı ise bölgede olumsuzluklara yol açabilir. MGM vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı hava tahminleri şu şekilde,

18 EYLÜL PAZARTESİ

11.jpg

19 EYLÜL SALI

22.jpg

20 EYLÜL ÇARŞAMBA

screenshot-10.jpg

21 EYLÜL PERŞEMBE

44.jpg

22 EYLÜL CUMA

55.jpg

18- 22 Eylül arası Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı hava tahminleri sıcaklıkların mevsim normalleri seyrinde devam edeceği yönünde

SONRAKİ HABER