ANASAYFA Gündem Meteoroloji İç ve Batı bölgeleri için uyarıyı yayımladı! Pazartesi gününe kadar devam edecek

Meteoroloji İç ve Batı bölgeleri için uyarıyı yayımladı! Pazartesi gününe kadar devam edecek

Hafta içinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre iç ve batı kesimlerinde don olayının beklendiği belirtilmişti. Konu hakkında yeniden uyarı yayımlandı.
yazar
Sinem GÜVEN
Meteoroloji İç ve Batı bölgeleri için uyarıyı yayımladı! Pazartesi gününe kadar devam edecek

Bu hafta içerisinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre yurdun iç ve batı kesimlerinde zirai don olayının beklendiği ifade edilmişti. Bu çerçevede aktarılan son bilgilere göre ise bu tehlikenin devam ettiği ve vatandaşların gerekli olan önlemleri alması gerektiği belirtildi. 

YURDUN İÇ VE BATI KESİMLERİNDE ZİRAİ DON TEHLİKESİNE KARŞI DİKKAT!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan raporlara karşı dikkat edilmesi gerekenler hakkında yapılan iki açıklama şu şekildeydi;

İç ve Batı Bölgelerde Zirai Don Tehlikesine Dikkat!

Ülkemizin iç ve batı bölgelerinde bu gece (Salı) saatlerinden itibaren sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak; Çarşamba (20.03.2024) sabah saatlerinde İç Anadolu’nun doğusu ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde hafif, Perşembe günü (21.03.2024) İç Ege, Marmara’nın güneyi, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde hafif, yüksek kesimlerinde orta kuvvette, Cuma günü (22.03.2024) İç Ege ve İç Anadolu Bölgelerinde orta kuvvette, Orta ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde hafif, Cumartesi günü (23.03.2024) İç Ege ve İç Anadolu ile Doğu Anadolu’nun batısında orta kuvvette yer yer kuvvetli zirai don hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerde bulunan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İç Kesimlerde Beklenen Zirai Don Tehlikesine Dikkat!

Ülkemizde sıcaklıkların halen mevsim normalleri altında devam etmesiyle beraber iç bölgelerde beklenen zirai don tehlikesinin; Pazar (24.03.2024) sabah saatlerinde İç Ege ve İç Anadolu'da hafif kuvvette, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif, yükseklerinde orta kuvvette, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da orta kuvvette yer yer kuvvetli, Pazartesi (25.03.2024) sabah saatlerinde İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'da hafif kuvvette, Doğu Anadolu'da orta kuvvette yer yer kuvvetli zirai don hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerde bulunan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yapılan açıklamalara göre daha önce belirtildiği üzere yarın sona ermesi beklenen don olayının Pazartesi gününe kadar etkisini sürdüreceği belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SMS ile başvuru yapana kamu bankasından akaryakıt indirimi! 250 TL para iadesi yapılacak

SMS ile başvuru yapana kamu bankasından akaryakıt indirimi! 250 TL para iadesi yapılacak