ANASAYFA Gündem Meteoroloji o iller için kritik sağanak ve fırtına uyarısında bulundu!

Meteoroloji o iller için kritik sağanak ve fırtına uyarısında bulundu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre yurdun doğu bölgelerinde kuvvetli sağanak ve fırtına beklendiği ifade edildi.
yazar
Sinem GÜVEN
Meteoroloji o iller için kritik sağanak ve fırtına uyarısında bulundu!

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu son günlerin ardından uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre hava sıcaklıkların düşeceği ve mevsim normallerine döneceği ifade edilmişti. 

Ardından bugün pek çok ilde sağanak yağış hakim olurken, Meteoroloji tarafından toplamda 14 il için sarı kodlu sağanak yağış uyarısında bulunuldu. Yarın yani 8 Nisan 2024 tarihi için ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar belirli illerde fırtına ve sağanak yağışın hakim olacağı ifade edildi.

METEOROLOJİ O İLLER İÇİN SARI KODLU UYARIDA BULUNDU!

Hava şartlarının yurt genelinde nasıl olacağı hakkında bilgilendirme yapan MGM tarafından gelen uyarılar şu şekildeydi;

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

07.04.2024 Pazar günü öğle saatlerinden itibaren Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Mardin Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, dik ve eğimli yamaçlarda kar erimesine bağlı heyelan ve çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

GÜNLÜK HAVA RAPORU DA DUYURULDU!

Bugün için devam eden hava şartları hakkında ise Meteoroloji, "Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, (Samsun hariç) Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Niğde ve Karaman çevreleri ile Ankara’nın güney ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Osmaniye ve İskenderun Körfezi ile Bingöl, Bitlis, Şırnak, Hakkâri, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor." şeklinde açıklamalara yer vermişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Günde 7 saatten az uyuyanlar dikkat! O yaş grubu için uykusuzluk bazı hastalıkları tetikleyebilir

Günde 7 saatten az uyuyanlar dikkat! O yaş grubu için uykusuzluk bazı hastalıkları tetikleyebilir