ANASAYFA Gündem Meteoroloji'den Ankara dahil 45 il için sarı kodlu sağanak ve fırtına uyarısı!

Meteoroloji'den Ankara dahil 45 il için sarı kodlu sağanak ve fırtına uyarısı!

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son rapora göre beklenen olumsuz hava koşulları nedeni ile sarı kodlu uyarı verildiği belirtili.
yazar
Sinem GÜVEN
Meteoroloji'den Ankara dahil 45 il için sarı kodlu sağanak ve fırtına uyarısı!

Bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılan paylaşımlarda yurt genelinin bazı bölümlerinde olumsuz hava şartlarının hakim olacağı belirtilmişti. Bölge bölge uyarılarda bulunan Özhaseki, bu durum için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün takip edilmesi gerektiğinden bahsedildi. 

Durum bu şekilde iken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet adresi üzerinden ise toplamda 45 il için sarı kodlu uyarı verildi. 

METEOROLOJİ'DEN 45 İL İÇİN SARI KODLU UYARI GELDİ!

Konu hakkında dikkat edilmesi gereken olumsuz hava durumu hakkında Meteoroloji tarafından şu ifadelere yer verildi;

Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Fırtınaya Dikkat!

Bu gece saatlerinden itibaren yurdumuzun batı kesimlerinden başlayarak Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’de beklenen rüzgârların; güney ve güneybatı yönlerinden fırtına (51-75 km/saat) ve yer yer kuvvetli fırtına (75-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Denizlerimizde (Batı Karadeniz, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz) Fırtına Bekleniyor!

Batı Karadeniz'de rüzgarın Cumartesi günü (20.04.2024) ilk saatlerden itibaren doğu ve kuzeydoğu, akşam saatlerinden itibaren batı ve güneybatı, batısı kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın aynı gün gece saatlerinde batısında, Pazar günü (21.04.2024) sabah saatlerinde doğusunda etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Marmara'da rüzgarın Cumartesi günü (20.04.2024) sabah saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğu, öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Kuzey Ege'nin kuzeyinde rüzgarın Cumartesi günü (20.04.2024) ilk saatlerden itibaren doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Güney Ege'de rüzgarın Cumartesi günü (20.04.2024) ilk saatlerden itibaren batı ve güneybatı, güneyi güneydoğudan, sabah saatlerinde kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın aynı gün sabah saatlerinde kuzeyinde, öğle saatlerinde güneyinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Batı Akdeniz'de rüzgarın Cumartesi günü (20.04.2024) sabah saatlerinden itibaren batı ve güneybatı, batısı kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Marmara ve Ege'de Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Bu gece saatlerinden itibaren; Marmara ile Kıyı ve Güney Ege'de beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli yer yer çok kuvvetli (30-70kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kıyı kesimlerde oluşabilecek hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Batı Akdeniz'de Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Yarın ilk saatlerden itibaren; Batı Akdeniz'de beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli yer yer çok kuvvetli (30-70kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kıyı kesimlerde oluşabilecek hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Etimesgut'ta seyir halindeki bir araç alevlere teslim oldu!

Ankara Etimesgut'ta seyir halindeki bir araç alevlere teslim oldu!