ANASAYFA Gündem Meteoroloji'den sarı kod geçildi! 18 ilde kritik uyarı yapıldı çok kuvvetli gelecek planlarınızı hemen iptal edin

Meteoroloji'den sarı kod geçildi! 18 ilde kritik uyarı yapıldı çok kuvvetli gelecek planlarınızı hemen iptal edin

Meteoroloji tarafından yapılan hava durumu değerlendirmeleri yakından takip ediliyor. 6 Mayıs Pazartesi gününe ilişkin hava durumunu yayımlanırken sıcaklıkların bazı bölgelerde düşerken bazı bölgelerde ise yükseleceği tahmin ediliyor. Sarı kodlu uyarı verilen 18 ilde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle vatandaşlara kritik uyarı yapıldı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Meteoroloji'den sarı kod geçildi! 18 ilde kritik uyarı yapıldı çok kuvvetli gelecek planlarınızı hemen iptal edin

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) hava durumu değerlendirmelerini kamuoyunun bilgisine sunmaya devam ediyor. MGM tarafından yapılan hava durumu değerlendirmeleri vatandaşlar için büyük önem taşırken planlamalarını buna göre yapacak olan vatandaşlar da güncel tahminleri araştırmaya başladı. 

Meteoroloji, 6 Mayıs Pazartesi gününe ait hava durumu verilerini yayımladı. Sıcaklıkların Güneybatı bölgesinde 2 ila 4 derece artacağı, Güneydoğu bölgesinde ise 3 ila 5 derece azalacağı tahmin edilirken 18 ilde de sarı kodla uyarı verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sivas, Ordu ve Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.18 ilde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

 MGM'DEN 18 İLDE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji, 18 il için sarı kodlu uyarı verdi. Sarı kodla uyarılan illerde beklenen yerel yağışların kuvvetli olacağı ve kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.  Yağışların; Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van’ın güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların Doğu Anadolu’nun kuzeyinin 2000 metre üzeri yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bununla beraber zirai don uyarısı da yapıldı. Hava sıcaklığının hissedilir derecede azalarak iç kesimlerde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Buna bağlı olarak Marmara'nın güneyi ve doğusu, İç Ege ve Göller Yöresi'nde 06.05.2024 Pazartesi gece saatlerine kadar, İç Anadolu Bölgesi ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde 07.05.2024 Salı gece saatlerine kadar hafif, İç Anadolu'nun doğusunda yer yer orta kuvvette zirai don hadisesi bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bilim Sincan ilçe gençlerini bilim ve teknoloji ile tanıştırmaya devam ediyor

Bilim Sincan ilçe gençlerini bilim ve teknoloji ile tanıştırmaya devam ediyor