ANASAYFA Gündem MGM Türkiye'de alarma geçti! Kara kış gelecek etraf toz duman olacak nefes bile alamayacağız

MGM Türkiye'de alarma geçti! Kara kış gelecek etraf toz duman olacak nefes bile alamayacağız

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı bir son dakika açıklaması ile gündem oldu. Türkiye genelinde alarma geçilmesi gerektiğini ifade eden Meteoroloji yetkilileri, kışın yeniden geleceğini, tozdan nefes bile almanın zorlaşacağını duyurdu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
MGM Türkiye'de alarma geçti! Kara kış gelecek etraf toz duman olacak nefes bile alamayacağız

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yetkilileri, hava durumu ile ilgili değerlendirmelerini yinelemeye devam ediyor. MGM tarafından yapılan hava durumu değerlendirmeleri yakından takip edilirken gelen son dakika açıklaması da gündeme oturdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durumu tahminine ait haritayı 81 ilde güncelleyerek paylaştı. Ülke geneli için sağanak, gök gürültülü sağanak, toz taşınımı alarmı verildi. 

Türkiye geneli için verilen uyarıların ardından Valilikler tarafından da uyarılar yapıldı. 9 Mayıs Perşembe günü akşam saat 18.00 itibarıyla başlayacak ve 11 Mayıs Pazar günü sabah saatlerinde son bulacak olan hadiselerle ilgili MGM yetkilileri uyarıda bulundu. Öte yandan yarın 11 kent için sarı alarm verildi. 

MGM'DEN SAĞANAK YAĞIŞ VE TOZ TAŞINIMI UYARISI

MGM tarafından paylaşılan bilgilere göre hava sıcaklıklarının yurt genelinde 16 derecelere kadar düşeceği, bu çerçevede dışarı çıkacak olan vatandaşların da tedbirli olmaları gerektiği ifade edildi. Yurt genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz ile Ankara'nın kuzey ve batısı, Edirne, Kırklareli, Manisa, Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Çorum, Kars, Iğdır, Van ve Hakkari çevrelerinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edildi. 

Türkiye'nin bu akşam 18.00'den itibaren Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımının etkisi altında gireceği tahmin edilirken 10 Mayıs günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'da, 11 Mayıs günü Doğu Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da etkili olması beklenen toz taşınımının 12 Mayıs günü sabah saatlerinden itibaren yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.

Antalya, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Edirne, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Muğla, Tekirdağ için sarı kodlu uyarı yapıldı. Toz taşınımının Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’da orta kuvvette, Güneydoğu Anadolu'da yer yer kuvvetli, diğer yerlerde hafif zaman zaman orta kuvvette olması beklendiğinden hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın cuma günü iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın cuma günü iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu