Türkiye’de eğitim alanında çok önemli bir kongre gerçekleştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışmaları sürüyor. Bu çerçevede 3-4 Haziran tarihlerinde Ankara’da 1. Uluslararası Eğitim Kongresi yapılacak. Bu kongreye ilişkin duyuru Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapıldı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Ankara’da gerçekleştirilecek kongrede öğretmen yetiştirme politikaları, dijital çağın eğitime etkisini ve uygulanan eğitim modelinin alanında uzman olan kişilerle tartışacaklarını ifade etti. Kongrede eğitim sistemine ilişkin öneriler üzerinde de görüşmeler olacak. Bu kongreye katılmak için yapılan başvurular değerlendirilerek sonuçlandırıldı.
UZMAN KİŞİLERLE TARTIŞACAĞIZ
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 1. Uluslararası Eğitim Kongresi'ne ilişkin, "3-4 Haziran'da Ankara'da gerçekleştireceğimiz bu önemli buluşmada, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin uygulama sürecine dair verileri birlikte değerlendirecek, öğretmenlerimizi yetiştirme politikalarımızı, dijital çağın eğitim boyutunu ve sahadan gelen deneyimleri alanında uzman kişilerle hep birlikte tartışacağız." ifadelerini kullandı.
ANKARA’DA OLACAK
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Onursal başkanlığını Tekin'in yapacağı, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Kongre, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" temasıyla 3-4 Haziran'da Ankara'da gerçekleştirilecek.
BAŞVURULAR SONUÇLANDI
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin uygulama sürecinin sonuçlarını analiz etmek, modelin etkinliğini değerlendirerek öğretmen ve öğrencilerce daha iyi anlaşılması için öneriler geliştirmek amacıyla düzenlenecek Kongreye başvurular sonuçlandı.
Bu kapsamda, modeli uygulayan öğretmenler ile bu alanda akademik çalışma yürüten araştırmacılar tarafından gönderilen bildiriler, Bilim ve Değerlendirme Kurulu tarafından çift-kör hakem yöntemiyle değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda uygun bulunan bildiriler, Kongre'de sözlü ya da poster sunumu olarak yer almaya hak kazandı.
Kabul edilen bildiriler arasından sözlü sunum yapacak katılımcılar, eş zamanlı oturumlarda 15 dakikalık sunumlar gerçekleştirecek. Poster bildirileri ise kongre alanında sergilenecek.
Başvuru sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde ilan edildi. Bakan Yusuf Tekin açıklamasında “Eğitimde Türkiye Yüzyılı vizyonunu hep birlikte inşa ediyoruz” dedi. Eğitim camiası yapılacak olan 1. Uluslararası Eğitim Kongres’ni ve bu kongreden çıkacak sonuçları şimdiden merak etmeye başladı.