ANASAYFA Gündem Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı

Yüzbinlerce öğretmen adayı dün akşam merakla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine sonrası kendileri ile ilgili yapacağı açıklamayı beklemeye başlamıştı. Yapılan açıklamada ise MEB Başkanının yapacağı bakanlar arası görüşme sonrası söyleyeceği sözler işaret edilmişti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı

Son günlerde atama bekleyen öğretmen adayları kendileri ile ilgili bir karar alınmasına dair sık sık taleplerini dile getirmeye başlamıştı. Bu konu hükümet yetkililerine sorulduğunda ise bir çalışma içinde olduğu haberi verilmişti.

BEKLENEN AÇIKLAMA SONUNDA GELDİ

Geçtiğimiz günlerde MEB Bakanı Yusuf Tekin katıldığı bir toplantıda Pazartesi günü detayları belli olur diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak Kabine Toplantısında bu konu hakkında bir gelişme yaşanabileceğini işaret etmişti. Öğretmen olmak isteyen vatandaşlarda Kabine Toplantısını ve Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açıklamayı beklemeye başlamıştı.

Dün yapılan ve saatler süren kabine toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan atama ile ilgili rakamsal bilgileri Salı günü MEB Bakanı Yusuf Tekin'in açıklayacağını dile getirmişti.

Bu sabah MEB Bakanı Yusuf Tekin yüz binlerce öğretmen adayının beklediği o bilgiyi duyurdu. Bakan Tekin “Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı açıklama ile 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Bakan Tekin atamanın yüzde 50 KPSS puanı, yüzde 50 mülakat puanı ile yapılacağını açıkladı” dedi.

2024 ÖĞRETMEN ATAMALARI KONTENJANI BELLİ OLUYOR

MEB Bakanı Yusuf Tekin tarafından açıklanan 20 bin öğretmen atamasının içinde en çok branş dağılımı ise şu şekilde oldu;

Sınıf Öğretmenliği 3 bin 263, Özel Eğitim Öğretmenliği 2 bin 499, Rehberlik 1597, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1594, İngilizce 968.

Atama kararları kısa sürede gündem oldu. Konuya dair yeni bir açıklama gelip gelmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Elif Buse Doğan konseri ne zaman, nerede, ücretli mi?

Ankara Elif Buse Doğan konseri ne zaman, nerede, ücretli mi?