Milli Muharip Uçak 'Kaan' Ankara semalarında ilk uçuşunu yaptı!

Türkiye'nin Milli Muharip Uçağı ''KAAN'', bugün sabah saatlerinde Ankara semalarında ilk uçuşunu gerçekleştirerek gökyüzüne yükseldi.

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen milli muharip uçağı Kaan, ilk kez gökyüzüyle buluştu.

Ankara semalarına, sabah saatlerinde yükselen Kaan, Mürted Havalimanı'ndan kalktı ve bir süre uçuş yaptıktan sonra tekrar başarıyla yeryüzüne indi.

Türkiye'nin Milli Muharip Uçağı Kaan'ın ilk uçuşu yoğun ilgi alırken, Ankara semalarında süzülen uçak gururu yaşattı.

PARİS HAVACILIK FUARINDA TANITILDI

Uçağın birebir ölçülerde hazırlanan maketi ilk defa 2019 Paris Havacılık Fuarı'nda görücüye çıkmıştı. 2021 yılının Haziran ayında ise Türk Hava Kuvvetleri'nin basına yaptığı sunumda MMU'nun tasarım özellikleri ve ihtiyaçları açıklanmıştı.

Milli Muharip Uçak 'Kaan' Ankara semalarında ilk uçuşunu yaptı!

Yüksek manevra kabiliyeti ve güçlü bir itki sistemi bulunan Kaan, yüksek hassasiyete sahip mühimmatları da atabilme özelliği bulunuyor.

Uzunluğu 21 metre ve yüksekliği 6 metre olan uçağın kanat açıklığı ise 14 metre. 2.210 km/sa hıza çıkabilen Kaan, ASELSAN’ın yerli AESA Radarı Bütünleşik RF Sistemi'ni de (BÜRFİS) içerisinde bulunduruyor.

‘’KRALLARIN KRALI''

Milli Muharip Uçağı Kaan'ın adı ise oldukça ilgi çekici bir anlama sahip. Kaan, Türk toplumlarında "yönetici" ya da "Kralların Kralı" (Khagan) anlamına geliyor.

Bugün sabah saatlerinde, Ankara semalarında ilk uçuşunu gerçekleştiren Kaan'a vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ise devam ediyor.

Haberankara.com