ANASAYFA Gündem Milli Muharip Uçak KAAN ikinci defa gökyüzü ile buluştu

Milli Muharip Uçak KAAN ikinci defa gökyüzü ile buluştu

Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayi hamlesinin en önemli örneklerinden KAAN bugün bir test uçuşu daha gerçekleştirdi. Söz konusu olay kısa zamanda gündemde kendine yer edindi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Milli Muharip Uçak KAAN ikinci defa gökyüzü ile buluştu

Ülkemizin son yıllarda özellikle savunma sanayisinde ve askeri hava araçlarında yaptığı atılım dünya genelinde ses getirmişti. Baykar'ın ürettiği insansız hava araçları dünyanın bir çok ülkesine satılan bir Türk silahı haline gelmişti.

TÜRKİYE ASKERİ ALANDA ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

Bu çalışmaları farklı alana yayan ve bunlardan olumlu geri dönüşler alan Türkiye birer birer yerli ve milli askeri ürünlerini duyurmuştu. Envanterine soktuğu ürünler kadar gelecekte envanterine sokacağı çalışmaları ile de gündem olan ülkemizde gün içinde yaşanan bir gelişme daha adından söz ettirdi.

KAAN BİR KEZ DAHA GÖKYÜZÜNDE

Türkiye'nin milli muharip uçağı KAAN geçtiğimiz dönemlerde ilk kez uçmuştu. Türkiye'nin konuştuğu o anların ardından KAAN bugün 2. defa gökyüzüne çıktı. Konu ile ilgili Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada “Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın muharip uçak ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan ve Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Millî Muharip Uçak KAAN Projesi kapsamında, ikinci uçuş başarıyla gerçekleştirildi” denildi.

Yaşanan anlar kısa sürede sosyal medyada üst sıralara tırmanan bir konu oldu. KAAN'ın yapılacak çalışmaların ardından 2028 yılında envantere girmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'nın saklı hazinesi bu ilçede! Deniz özlemine son verecek bir giden dönmek istemeyecek

Ankara'nın saklı hazinesi bu ilçede! Deniz özlemine son verecek bir giden dönmek istemeyecek