Milli Savunma Bakanlığı açıkladı! Askeri uçak acil iniş yaptı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Kayseri'den kalkan fakat acil iniş yapmak zorunda olan askeri uçak hakkında resmi açıklama geldi. Bakanlık uçaktakilerin sağlık durumunun iyi olduğunu duyurdu.

Ülke gündemine düşen bir son dakika gelişmesi vatandaşların büyük bir korkuya kapılmasına sebep oldu. Söz konusu gelişmede Türk Silahlı Kuvvetlerine ait olan bir askeri eğitim uçağının arızalandığı ve inmek zorunda kaldığı iddia edildi. İlk olarak her hangi bir şehit olup olmadığı sorusunu akıllara getiren olay sonrası Milli Savunma Bakanlığı resmi açıklama yayınladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada olayın neden kaynaklandığı ve yaşanılan son duruma ait detaylı bir bilgi verildi. Söz konusu açıklamada “Kayseri 12’nci Hava Ulaştırma Üs Komutanlığından eğitim için kalkan bir C-160 uçağımız teknik bir arıza nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kalmıştır. Uçağımızda hafif hasar meydana gelmiştir. Pilotlarımızın ve mürettebatımızın sağlık durumları iyidir” denildi.

Milli Savunma Bakanlığı açıkladı! Askeri uçak acil iniş yaptı

MÜRETTEBATIN SAĞLIK DURUMUNUN İYİ OLMASI SEVİNÇLE KARŞILANDI

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yaşadığı arızadan dolayı acil iniş yapan uçağın yere kaza yaşanmadan inmesi ve mürettebatın sağlık durumlarının gayet iyi olması söz konusu olaydaki en güzel detay oldu. Bakanlık ve ilgili kurumlar tarafından söz konusu olayın hızlı bir şekilde araştırılması ve yaşanılan durumun net bir şekilde sebepleri ile birlikte ortaya konulması bekleniyor.

Yaşanılan durumun ardından yine ilgili kişi ve kurumlar tarafından gerekli görüldüğü takdirde açıklama yapılması ve vatandaşların bilgilendirilmesi bekleniyor. Şu ana kadar bakanlık tarafından ikinci bir açıklama yapılmadığı öğrenildi.