Milli Savunma Bakanlığından Pençe-Kilit Operasyonu açıklaması!

Milli Savunma Bakanlığı devam eden Pençe-Kilit Operasyonu ile ilgili yeni bilgiler paylaştı.

Kış aylarına ve olumsuz hava koşullarına rağmen nokta operasyonları ile bölücü terör örgütü mensuplarına aman vermeyen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçekleştirdiği Pençe-Kilit Operasyonları ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı, Kuzey Irak'ta yeni bir hava harekatı gerçekleştirdiğini ve tespit edilen örgüt mensuplarının etkisiz hale getirdiğini duyurdu. Kararlılık vurgusu yapılan ve hava harekatlarında tespit edilen hedeflerin nasıl yok edildiğine dair videonun da paylaşıldığı mesajda “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, “çelikten pençeleri” ile terör inlerini yerle bir etmeye devam ediyor. Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde belirlenen 10 PKK'lı terörist hava harekâtıyla etkisiz hâle getirildi” denildi.

AZİM VE KARARLILIK MESAJI

Bakanlık ayrıca “Asil milletimizi terör belasından kurtarmak için mücadelemizi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz!” diyerek söz konusu harekatların artarak devam edeceği mesajı verildi.

Söz konusu paylaşımın altına da vatandaşlar da sosyal medya hesapları aracılığı ile görüşlerini yazdılar. Sosyal medya kullanıcıları yapılan operasyonlardan duydukları memnuniyeti ve askerlerimizi şehit eden bölücü terör örgütü mensuplarının tamamının en kısa sürede etkisiz hale getirilmelerini temenni ettiklerini vurguladılar.

YURT İÇİ VE YURT DIŞI NOKTA OPERASYONLARI

Ülkemizin emniyet güçleri tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik hava harekatlarına ek olarak, suçluları tespit ettikleri yerlere yönelik nokta operasyonları gerçekleştirmeye devam ediyor.