MİT'ten Suriye'de kritik operasyon! Örgütün sözde sorumlusu etkisiz hale getirildi

Terör örgütüne yönelik başarılı operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Bir yandan örgüt mensupları Türk askerleri tarafından etkisiz hale getirilirken, bir yandan da Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından nokta operasyonlar düzenleniyor.

MİT'ten Suriye'de kritik operasyon! Örgütün sözde sorumlusu etkisiz hale getirildi

Terör örgütleri ile mücadele kapsamında aktif olarak çalışmalarını sürdüren güvenlik güçleri sahada örgüt mensuplarını etkisiz hale getirirken, MİT'de belirlediği noktalarda örgütün içinde kritik rollerde yer alan isimleri etkisiz hale getirerek bölücü terör örgütlerinin huzur bozucu faaliyetlerinin önüne geçiyor.

SURİYE'DE ÖNEMLİ OPERASYON

Son olarak edinilen bilgiye göre MİT Suriye'nin kamışlı bölgesinde bir nokta operasyonu gerçekleştirdi. Söz konusu operasyonda bölücü terör örgütünün parasal işlerini yürüten isimlerden olan M.A'nın etkisiz hale getirildiği bildirildi. Teröristin 2014 yılında örgüte katıldığı ve aradan geçen 10 yıla yakın sürede Irak ve Suriye'de bir çok terör faaliyeti içinde yer aldığı öğrenildi.

Terörist M.A'nın son olarak sözde Cezire bölgesi askeri hastaneler sözde sorumlusu olarak görevlendirildiği ve bölücü terör örgütünün yasadışı parasal işlerini yöneten kişiler arasında olduğu bildirildi. Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyon vatandaşlar tarafından takdir edildi.

BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ AĞIR DARBELER ALDI

Uzun bir dönemdir ülkemize yönelik tehditleri yerinde henüz oluşum halindeyken yok etme politikası benimseyen güvenlik güçleri, sahip olduğu gelişmiş teknolojik imkanlar ve profesyonel ekibi ile operasyonlarını sürdürüyor. Örgüte yakın kaynaklar tarafından da yapılan operasyonlardan dolayı bölücü terör örgütünün ağır darbeler aldığı biliniyor.

SONRAKİ HABER