MSB Açıkladı! Suriye'nin kuzeyini kana bulayacaklardı

Milli Savunma Bakanlığı sınır ötesi güvenliği sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Son olarak huzur bozucu eylemler yapma hazırlığında bulunan 4 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

MSB Açıkladı! Suriye'nin kuzeyini kana bulayacaklardı

Ülke sınırlarını korumak kadar sınır hatları boyunca terör örgütlerinin yuvalanmasına ve saldırılar yapmasına karşı çalışmalarını sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri, örgüt mensuplarını tespit ederek etkisiz hale getirmeye devam ediyor.

4 TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bu kapsamda 10 yıldır Suriye'ye de gerekli gördüğü durumlarda operasyonlar yapan Türk ordusu son olarak 4 terör örgütü mensubunu etkisiz hale getirdiğini açıkladı. Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığının resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda; Suriye'nin kuzeyini kana bulamaktan, bölge halkının huzur ve güvenliğini bozmaktan başka amacı olmayan teröristlere yönelik operasyonların sürdüğünden bahsetti.

Bakanlık ayrıca Fırat Kalkanı bölgesinde saldırı hazırlığı yapan 4 terör örgütü mensubunu etkisiz hale getirdiğini açıkladı. Yapılan operasyon ile olası bir terör saldırısının önüne geçilmiş oldu.

BÖLGEDE OPERASYONLAR SÜRÜYOR

İlk olarak 24 Ağustos 2016 tarihinde Fırat Kalkanı Harekatı başlatılmış ve 7 ay boyunca devam eden operasyon 29 Mart 2017 günü sona erdirilmişti. Yapılan operasyonca binlerce terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş ve yaklaşık 2015 km²'lik alan kontrol altına alınmıştı.

Aradan geçen zamana rağmen terör örgütü mensuplarının yeniden kontrol altına alınan bölgelerde yuvalanmasına izin vermeyen Türk ordusu kontrol altına alınan bölgelerde aktif olarak denetleme ve tespit edilen terör hedeflerini imha etmeye devam ediyor.

SONRAKİ HABER