MSB son bir haftada kaç teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı sınır ötesi yaşanan operasyonlar ile ilgili vatandaşları düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlık son 1 haftada Suriye ve Irak'ta etkisiz hale getirilen terör örgütü sayısını açıkladı.

MSB son bir haftada kaç teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı ülkemizin içinde yer aldığı ve ülkemizi ilgilendiren askeri gelişmeleri düzenlendiği basın toplantısı ile kamuoyunu bilgilendirdi. Yapılan açıklamada Gazze'de yaşanılan çatışmalardan, son bir haftadır etkisiz hale getirilen terör örgütü mensubu ve sınırı geçmeye çalışan kaçaklar hakkında bir açıklamada bulundu.

SON 1 HAFTADA ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI AÇIKLANDI

Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk Suriye ve Irak'ta terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan operasyonlar ile ilgili “Her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini artan bir baskı ve yoğun bir tempoda sürdüren Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 39; 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar ise 151’i Irak’ın, 247’si Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere toplam 398 teröristi etkisiz hale getirmiştir” şeklinde konuştu.MSB son bir haftada kaç teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı

Yapılan operasyonlar haricinde sınır güvenliği güvenliğinin sağlanması konusunda ülkeye kaçak girişlerin engellendiğini ifade eden Aktürk “Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 253 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 8’i terör örgütü mensubudur. 3 bin 448 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir” diyerek haftalık gelişmeyi vatandaşlar ile paylaştı.

GAZZE'DEN ÜLKEMİZE GETİRİLEN İNSAN SAYISI 876

Gazze'de yaşanan saldırılar sonrası Türkiye olarak bölgeye verilen desteğin sürekliliğine dikkat çeken Tuğamiral Aktürk “Gazze için bugüne kadar Hava Kuvvetlerimize ait 18 uçakla 240 tondan fazla insani yardım malzemesi bölgeye sevk edilmiş, ülkemize getirilen Gazzeli kardeşlerimizin sayısı ise 876 olmuştur” dedi.

Yapılan açıklama ile vatandaşların gelişmelerden haberdar olması sağlandı. Yapılan operasyonlar hakkında rakamsal veriler vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

SONRAKİ HABER