MSB Yunanistan'a kaçak yollardan geçmeye çalışan 8 kişinin yakalandığını açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Yunanistan'a yasa dışı yollardan geçmeye çalışan kişilerin yakalandığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı ülkemizin sınırlarında yaptığı başarılı operasyonlar ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Sınırlarımızın güvenliği noktasında en ufak bir taviz vermeden hareket etmeye devam ediyor.

Son olarak bakanlığın resmi hesaplarından yapılan açıklamada ülkemizden Yunanistan'a yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 8 kişinin yakalandığı açıklandı. Art niyetli unsurla her ortamda mücadele kararlılığı vurgulanan paylaşımda "Terörle mücadelemiz, hudutlarımızda da sürüyor.

Hudut Kartallarımız, ülkemizden Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan, 8 kişiyi yakaladı. Yapılan inceleme sonucunda yakalanan şahıslardan 5'inin FETÖ terör örgütü mensubu olduğu belirlendi" denildi. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ek olarak paylaşılan 12 saniyelik bir videoda askerlerimizin sahip olduğu imkanlar ve yapılan operasyonların profesyonelce yürütüldüğü net bir şekilde göze çarpıyor.

SUÇLULAR KISKIVRAK YAKALANIYOR

Ülkemizde hakkında yakalama kararı bulunan terör örgütü mensubu mensupları yaygın bir şekilde kaçak yollardan Yunanistan'a geçmeyi deniyor. Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde yer alan güvenlik güçleri de bu konuda gerekli önlemli almış bir vaziyette kaçak yolla yurt dışına gitme girişimi tespit edildiği anda gerekli operasyonu yapıyor.

Söz konusu suçlular yakalandıkları anda hızlıca yargı birimlerine teslim ediliyor ve gerekli işlemlerin ardından tutuklanarak ceza evine gönderiliyorlar.