Murat Soydan kimdir? Hangi film ve dizilerde oynadı?

Yeşilçam’ın usta oyuncularından Murat Soydan 83 yaşında hayatını kaybetti. Yeşilçam döneminin birçok yapımında ve son dönem dizilerde yan rollerde görmeye alışık olduğumuz Murat Soydan’ın kim olduğu ve hayatına yönelik detaylar merak edildi.

Murat Soydan kimdir? Hangi film ve dizilerde oynadı?

Altın Tabancalı Ajan ve Son Söz Benim gibi Yeşilçam dönemine ait filmlerin yanı sıra Acı Hayat ve O Hayat Benim dizileriyle tanınan usta oyuncu Murat Soydan 83 yaşında hayata veda etti.

MURAT SOYDAN HAYATI

Murat Soydan kimdir? Hangi film ve dizilerde oynadı? Murat Soydan 2 Ekim 1940 tarihinde Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde dünyaya gözlerini açtı. İlk ve ortaokul öğrenimlerini doğduğu yer ve liseyi Edirne’de okuduktan sonra üniversite aşamasında İstanbul’a geldi.

Soydan eğitimini İktisadi İlimler Akademisi’nde yaparken bir yandan da İstanbul Belediye Konservatuarı Türk Musikisi bölümünü bitirmişti. Aynı zamanda Tekel’de memurluk da yapmıştı.

Usta oyuncunun sanat hayatı ise 1966 yılındaki Perde adlı bir mecmuanın düzenlediği yarışmada Tanju Korel ile birlikte kazanmasıyla başladı. Aynı yıl çıkan Kolsuz Kahraman filmi ile beyazperdeye merhaba diyen Murat Soydan, Yeşilçam döneminin en üretken aktörlerinden biri haline geldi. Bu kapsamda 200’e yakın rol alırken çoğunda Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit gibi sinemamızın önemli aktrisleriyle başrolleri paylaştı.

Murat Soydan kimdir? Hangi film ve dizilerde oynadı?

Murat Soydan, 1972 ve 2016 yıllarında Altın Portakal ve Adana Altın Koza film festivallerinde çeşitli ödüller kazanırken Son Söz Benim, Altın Tabancalı Ajan, Kurt Dölü, Dünyanın En Güzel Kadını, Ayşem ve Sana Dönmiyeceğim gibi 200’e yakın filmde rol aldı. Soydan, 2000’li yıllarda Acı Hayat dizisinde Nedim karakteriyle bir kez daha öne çıkarken, en son O Hayat Benim adlı dizide de seyircilerin karşısına çıktı.

Murat Soydan, 11 Haziran 2024 tarihinde 83 yaşında hayata gözlerini yumdu. Soydan’ın vefatını kızı sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER