O il için uzmandan kritik uyarı geldi! Aktif fay 7,3 büyüklüğünde depreme neden olabilir

Bugün uzman isim tarafından yapılan son açıklama ile birlikte Bursa ilinde bulunan fay hattının 7,3 büyüklüğünde depreme neden olabileceği ifade edildi.

O il için uzmandan kritik uyarı geldi! Aktif fay 7,3 büyüklüğünde depreme neden olabilir

6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinin ardından deprem riski bulunan iller hakkında çalışmalar yapılmaya başlanmıştı. Özellikle de İstanbul ilinde yaşanabilecek olan deprem felaketinin büyük kayıplara yol açmaması için nasıl çalışmaların yapılabileceğinden bahsedildi. Bunun üzerine uzman tarafından bugün yapılan son açıklamaya göre Bursa ilinde bulunan fay hattının büyük deprem riski taşıdığından bahsedildi.

O İLDE YENİ FAY HATTI BULUNDU!

Gazete Duvar'dan Pelin Akdemir'in haberine göre, Ankara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi, Bursa’da içlerinde yeni keşfedilen fayın olduğu diri fay hatlarını inceledikleri ortak bir çalışma gerçekleştirdi. Yapılan bu çalışmalar sonucunda ise 25 noktada sismik ölçümün gerçekleştirildiği ifade edildi.

Bu çerçevede bölgede deprem riskine karşı gerekli olan önlemlerin alınmasının son derece önemli olduğu ifade edilmiş oldu.

BURSA İLİ İÇİN UZMANDAN 7,3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM UYARISI!

Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Engin Er tarafından yapılan açıklamalarda bu fay hattının etkileri hakkında “624 yıllık bir suskunluk var. Biriken kayma 5,4 metre ve 7,3 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli var. Bir bütün halinde kırılırsa etkisi 7,05 olacak. Bu senaryo, bu fayla geçerli. Yaklaşık 400 yıldır suskun olan bir de İznik’ten geçen, Gemlik’ten ve Mudanya’dan devam eden, 5 ve üzerinde deprem üreten fay hattı var” şeklinde ifadelere yer verildi. Bu çerçevede de KYF doğu bölümü ise günümüzde 6.9-7.3 büyüklüğünde deprem üretebileceğinden bahsedildi.

SONRAKİ HABER