ANASAYFA Gündem O saate kadar devam edecek! Meteoroloji'den 18 il için sarı kodlu uyarı duyuruldu

O saate kadar devam edecek! Meteoroloji'den 18 il için sarı kodlu uyarı duyuruldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda ülke genelinde özellikle de belirli saatlerde sağanak yağışın hakim olmasının beklendiği ifade edildi.
yazar
Sinem GÜVEN
O saate kadar devam edecek! Meteoroloji'den 18 il için sarı kodlu uyarı duyuruldu

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre gün içerisinde özellikle de akşam saat 18:00 sonrasında bazı illerde olumsuz havanın hakim olacağı ifade edildi. Pazar günü dışarıda plan yapan kişiler için duyurulan bu ilana göre hangi saatler arasında dikkatli olunması gerektiği hakkında bilgilendirmelere de yer verildi.

MGM'DEN 18 İL İÇİN SARI KODLU UYARI DUYURULDU!

Toplamda 18 ilde beklenen olumsuz hava şartlarına ilişkin yapılan açıklamalara göre dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde duyuruldu;

Doğu Akdeniz'de Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazar) öğle saatleri ile akşam saatleri arasında Doğu Akdeniz'de görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Adana ve Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı, Kahramanmaraş'ın güneybatı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Kesimlerde Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; güneydoğu bölgelerimizde bugünkü yağışlara ilave olarak, yarın (Pazar) sabah ilk saatlerden itibaren Batman, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Mardin'in doğu ve Diyarbakır'ın kuzeydoğusunda (Kulp) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması tahmin edildiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İç Kesimlerde Beklenen Zirai Don Hadisesine Dikkat!

05.05.2024 Pazar gününden itibaren hava sıcaklığının hissedilir derecede azalarak iç kesimlerde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Buna bağlı olarak Pazar akşam saatlerinden itibaren gece ve sabah saatlerinde Marmara'nın güneyi ve doğusu, İç Ege ve Göller Yöresi'nde 06.05.2024 Pazartesi gece saatlerine kadar, İç Anadolu Bölgesi ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde 07.05.2024 Salı gece saatlerine kadar hafif, İç Anadolu'nun doğusunda (Sivas, Kayseri, Yozgat, Nevşehir) yer yer orta kuvvette zirai don hadisesi bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Beklenen yağışlara karşı kişilerin belirtilen zaman aralıklarında daha da dikkat etmesinin gerektiği açıklanmış oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Yerlikaya Kalkan-21 operasyonunu duyurdu! 12 kişi tutuklandı

Bakan Yerlikaya Kalkan-21 operasyonunu duyurdu! 12 kişi tutuklandı