ANASAYFA Gündem O saatlerde dışarı çıkacaklar dikkat! Meteoroloji'den 44 il için toz taşınımı uyarısı geldi

O saatlerde dışarı çıkacaklar dikkat! Meteoroloji'den 44 il için toz taşınımı uyarısı geldi

MGM tarafından bugün yayımlanan sarı kodlu uyarılar çerçevesinde ülke genelinde toz taşınımının beklendiği ifade edildi.
yazar
Sinem GÜVEN
O saatlerde dışarı çıkacaklar dikkat! Meteoroloji'den 44 il için toz taşınımı uyarısı geldi

Yarın o saatlerde dışarı çıkacaklar aman dikkat! Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son uyarılar kapsamında yarın ülkede beklenen toz taşınımının olumsuz etkileri olacağı ifade edildi. Buna göre belirlenen toplam 44 il için vatandaşların dikkatli olması gerektiği hakkında uyarılarda bulunuldu.

METEOROLOJİ'DEN 44 İL İÇİN SARI KODLU TOZ TAŞINIMI UYARISI GELDİ!

Konuya dair MGM tarafından yapılan açıklamalarda vatandaşların dikkatli olması gerektiği saatlere ilişkin şu ifadelere yer verildi;

Toz Taşınımına Dikkat!

Bu gece saatlerinden itibaren (25.04.2024 Perşembe 00.00 TSİ) İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkili olacağı tahmin ediliyor. İç Ege ve Batı Akdeniz'de Perşembe akşam saatlerine kadar, diğer yerlerde Cuma günü gece saatlerine kadar görülmesi beklenen toz taşınımının meydana getireceği başta sağlık problemleri olmak üzere görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Batı ve İç Kesimlerde Toz Taşınımı Bekleniyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre; 24.04.2024 Çarşamba günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de yer yer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli Lodosa Dikkat!

25.04.2024 Perşembe günü İç Ege (Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli), Batı Akdeniz'in iç kesimleri (Isparta, Burdur çevreleri ile Antalya'nın iç kesimleri), İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısı (Ankara, Eskişehir, Konya, Karaman, Kırıkkale, Çankırı) ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden (lodos) kuvvetli (40-70 km/saat), yüksek kesimlerde yer yer kısa süreli fırtına (70-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

SICAKLIKLAR ARTMAYA DEVAM EDECEK!

Tüm bunların yanı sıra yurt genelinde sıcaklıkların artmaya devam edeceği konusunda ise “Yapılan meteorolojik değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi ve hafta boyunca; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de mevsim normallerinin 4 ila 6 derece, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ise 10 ila 15 derece üzerine çıkması bekleniyor.” ifadeleri ile vatandaşlar uyarıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çubuk Belediyesi çalışmaları paylaştı! Tarihi ve Kültürel Mirasımıza sahip çıkıyoruz

Çubuk Belediyesi çalışmaları paylaştı! Tarihi ve Kültürel Mirasımıza sahip çıkıyoruz