ANASAYFA Gündem Öğretmen atamaları branş dağılımı ve takvimi belli oldu mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan 2024 Öğretmen atamaları açıklaması

Öğretmen atamaları branş dağılımı ve takvimi belli oldu mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan 2024 Öğretmen atamaları açıklaması

Yüzbinlerce öğretmen adayının merakla beklediği atama konusunda beklenen haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında öğretmen atamaları hakkında son noktayı koydu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Öğretmen atamaları branş dağılımı ve takvimi belli oldu mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan 2024 Öğretmen atamaları açıklaması

Türkiye'de öğretmen olma hayali ile eğitim hayatını tamamlayan ve gerekli süreçlerden geçen yüzbinlerce aday kendileri için bir atama kararı alınmasını bekliyordu. Yaşanan bu beklenti ile ilgili heyecanlandıran ilk gelişme Milli Eğitim Bakanı  Yusuf Tekin'den gelmişti.

ÖĞRETMEN ATAMALARI AÇIKLANDI MI?

Bakan tekin öğretmen adaylarına müjde niteliğinde bir haber vermiş ve atama miktarı ve branşları ile ilgili Kabine toplantısını işaret etmişti. Bakan Tekin açıklamasında “Muhtemelen pazartesi günü hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur” diyerek Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin toplanacağı günün beklenmesini sağlamıştı.

Kendileri için atama bekleyen adaylar gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haklarında vereceği bir kararı öğrenmek için ekran başına geçti. 

2024 ÖĞRETMEN ATAMALARI SAYISI BELLİ OLDU MU?

Gündeme dair bir çok konuda önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi ve dış politika hakkında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Erdoğan yaptığı konuşmanın sonunda öğretmen atamaları konusunda beklenen haberi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında “Atama bekleyen öğretmen adaylarımızı konuştuk. Bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımını, başvuru takvimini ve süreci başlatacaktır. Kısa zamanda atamayı Bakanımız açıklayacaktır” diyerek kararın bu şekilde olduğunu duyurdu.

Bu gelişme sonrasında yüzbinlerce öğretmen adayı yarını beklemeye başladı. MEB Bakanı Yusuf Tekin'in gerekli bilgilendirmeyi gün içinde yapması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni müfredat ve öğretmen atamaları açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni müfredat ve öğretmen atamaları açıklaması