ANASAYFA Gündem Öğretmenler neden grevde? Öğretmenler grevi ne zaman sona erecek

Öğretmenler neden grevde? Öğretmenler grevi ne zaman sona erecek

Ülke genelinde bugün bazı öğretmenler eğitim gördüğü yerlerde ilk derslere girmedi. Yaşanan bu durumun Cuma günü daha genişletilmiş bir şekilde yaşanacağı öğrenildi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Öğretmenler neden grevde? Öğretmenler grevi ne zaman sona erecek

Türkiye eğitim döneminin son günlerinde yaşanan olayları konuşuyor. İstanbul'da bir okulda meydana gelen okul müdürü cinayeti beraberinde yurt genelinde bir grev başlamasına neden oldu.

ÖĞRETMENLER NEDEN DERSLERE GİRMİYOR?

Yabancı uyruklu bir gencin aylar öncesinde uzaklaştırıldığı okula gelmesi ve bu sebebin sorumlusu olarak gördüğü müdürü silahla katletmesi ülke genelinde krize neden oldu. Bu durumun ardından Türk Eğitim-Sen yaptığı açıklama ile cinayeti protesto edeceklerini duyurdu.

Yapılan açıklamada sendika olarak öğretmenlerinin Perşembe günü ilk derslere girmeyeceğini ilan ettiler. Sendika tepkilerinin bununla sınırlı kalmayacağını, ilk derse girmeme eyleminin Cuma günü tamamen derslere girilmeyeceğini vurguladılar. 

Bu nedenle yaşanan krizin nedeni öğrenilmiş oldu. Yasal grev haklarını kullanan öğretmenlerin yaptıkları eylemden dolayı Cuma günü ülke genelinde bazı okullarda eğitimin kısa süreli aksa şeklinde devam etmesi bekleniyor. 

TEPKİLER DEVAM EDİYOR

Okullarda öğretmenlerin neden böyle davrandığı sorusu bu şekilde cevaplanmış oldu. Konuya dair ilerleyen günlerde yeni bir grev ya da protesto kararı alınıp alınmayacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Bu cinayet ile ilgili geniş bir kesim tarafından tepki açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çankaya Belediyesi 100 Yılın Tanığı Cumhuriyet sergisinin açılışını yaptı

Çankaya Belediyesi 100 Yılın Tanığı Cumhuriyet sergisinin açılışını yaptı