Olası İstanbul depreminden o iller etkilenecek! Herkes önlemini alsın uzman isim bir bir saydı

Yalova açıklarında meydana gelen depremin ardından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın açıklamaları gündeme damga vurdu.

Olası İstanbul depreminden o iller etkilenecek! Herkes önlemini alsın uzman isim bir bir saydı

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremin ardından olası İstanbul depremi ile ilgili uzmanlar kritik açıklamalarda bulunmaya devam ederken İstanbul depreminin meydana gelmesi durumunda etkilenecek iller tek tek sayıldı. Yalova açıklarında meydana gelen depremin ardından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın açıklamaları gündeme damga vurdu.

Yalova açıklarında meydana gelen deprem için "Kuzey Marmara'da beklenen büyük deprem için bir uyarı değildir" diyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan "Kuzey Marmara'da beklenen büyük deprem için bir uyarı değildir" dedi. Ercan, bunun 1999 deprem kırığı üzerinde önemsiz bir gerginlik boşalması olduğunu söyleyip, "Kuzey Marmara'da olacak bir deprem: İstanbul, Yalova, Kocaeli, Çınarcık, Gemlik, Mudanya, Bandırma, Erdek, Biga, Lapseki, Tekirdağ, Şarköy, Gelibolu, Trakya'nın Marmara kıyıları etki alanı içinde kalacaktır" ifadelerini kullandı.

618299c245d2a01ab04b7b51.jpg

İSTANBUL DEPREMİNDEN BURALAR ETKİLENECEK!

Geçtiğimiz gün Yalova açıklarında meydana gelen depremle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Yalova açıklarında yaşanan depremin korku ve paniğe neden olmasının ardından olası İstanbul depreminden etkilenebilecek illeri sıraladı.

Ercan depremi önemsiz bir gerginlik boşalması' olarak tanımlarken "Kuzey Marmara'da beklenen büyük deprem için bir uyarı değildir. Marmara M7'den büyük deprem üretebilecek düzeyde gergin değildir" ifadelerine yer verdi.

TEK TEK AÇIKLADI!

Twitter üzerinden dikkat çeken paylaşımda bulunan Ercan "6 Ağustos 2023, 18.29'da Yalova yakınında denizde olan M3,6'lık depremcik, 1999 deprem kırığı üzerinde önemsiz bir gerginlik boşalmasıdır. Kuzey Marmara'da beklenen büyük deprem için bir uyarı değildir. Marmara M7'den büyük deprem üretebilecek düzeyde gergin değildir.'' derken aynı zamanda olası İstanbul depreminden etkilenecek illeri de sıraladı.

Ercan şu şekilde sıraladı;

Kuzey Marmara'da olacak bir deprem: İstanbul, Yalova, Kocaeli, Çınarcık, Gemlik, Mudanya, Bandırma, Erdek, Biga, Lapseki, Tekirdağ, Şarköy, Gelibolu, Trakya'nın Marmara kıyıları etki alanı içinde kalacaktır. İstanbul için sürekli deprem korkusu üretmek, toplumu çaresiz diken üstünde, çok tedirgin, çaresiz tutuyor."

SONRAKİ HABER