Organize suç örgütüne Ankara dahil 12 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 4 kişi tutuklandı!

Bugün yapılan açıklamalar çerçevesinde Ankara dahil toplamda 12 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda toplamda 4 kişinin tutuklandığı ifade edildi.

Organize suç örgütüne Ankara dahil 12 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 4 kişi tutuklandı!

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bugün yapılan açıklamalara göre toplamda 12 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyon düzenlendiği ifade edildi. Bu çerçevede gözaltına alınan şüphelilerden adliyeye sevk edilen 4 kişi tutuklandığı ifade edildi.

OPERASYONDA TOPLAMDA 4 KİŞİ TUTUKLANDI!

Bu çerçevede yapılan açıklamalara göre Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kastamonu İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen 4 aylık takip yapıldığı, bunun neticesinde Kastamonu, Balıkesir ve Aydın merkezli olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Samsun, Karabük ve Zonguldak’ta eş zamanlı operasyon düzenlendiği öğrenildi.

Yapılan operasyonlarda organize suç örgütü üyelerinin sözde kuyumculuk adı altında faaliyet gösterdikleri, kredi kartı borcunu ödeyemeyen ve nakit para talebi olan mağdurlardan belirli bir komisyon karşılığı farklı şirketlere ait POS cihazlarını da kullanarak halk arasında ‘kredi kartına takla attırmak’ tabiri ile bilinen yöntemle ödemelerini sağladıkları, paravan şirketler kurarak bankalardan POS cihazları temin ettikleri ve suç örgütü elebaşı ile örgüt üyeleri arasında suçta kullanılan POS cihazlarını karşılıklı kargo ile gönderdikleri tespit edilen örgüt elebaşı Ö. Ç.'nin da içerisinde olduğu 21 şüpheli yakalandı.

Konu hakkında yapılan açıklamalar çerçevesinde 12 ilde ve 35 adreste eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüphelilerden adliyeye sevk edilen M.K., M.C., T.A. ve O.E. tutuklandı. Örgütün elebaşı olduğu değerlendirilen Ö. Ç. ile diğer şüphelilerin ise jandarmadaki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Polis tarafından yapılan açıklamalara göre operasyonlar sonucunda toplamda 4 kişinin yakalandığı ifade edildi.

SONRAKİ HABER