ANASAYFA Gündem Orman Genel Müdürlüğü 124 sözleşmeli personel alımı yapacak!

Orman Genel Müdürlüğü 124 sözleşmeli personel alımı yapacak!

İş arayan vatandaşlar için Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalara göre farklı kadrolarda toplamda 124 personel alımı yapılacağı belirtildi.
yazar
Sinem GÜVEN
Orman Genel Müdürlüğü 124 sözleşmeli personel alımı yapacak!

Nisan ayı için Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalar kapsamında toplamda 124 personel alımının gerçekleştirildiği ifade edildi. İlana başvuru yapacak olan kişiler için gerekli olan şart ve detaylar belli oldu.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 124 PERSONEL ALIMI YAPACAK!

Yayımlanan ilana göre Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan personel alım ilanları çerçevesinde “Yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmaksızın, KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle" belirlenen il ve pozisyonlara belirlenen mezuniyetlerden toplam 124 (yüz yirmi dört) adet sözleşmeli personel alımı yapılacağı ifade edildi.

İLANA BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU!

Konuya ilişkin yapılan açıklamalara göre ilana başvuru yapacak olan kişilerin sağlaması gereken şartlar şu şekilde verildi;

1. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. Maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak.

2. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2022 yılında yapılan, Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSS (B) Grubu puan şartı mevcut olup; lisans mezuniyeti gereken unvanlarda KPSSP3, ön lisans mezuniyeti gereken unvanlarda KPSSP93, ortaöğretim mezuniyeti gereken unvanlarda KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

3. Adaylar başvuru tarihinin son günü itibariyle genel ve özel şartlarda belirtilen şartların tamamını sağlıyor olması gerekmekte olup ilanda belirtilen nitelikleri taşımayan ve belgeleyemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Ayrıca, herhangi bir tarihte ibraz ettiği belgenin sahte/geçersiz olduğu, gerçeğe aykırı belge düzenlediği anlaşılanların “Sözleşme imzalanarak göreve başlatılmış olsalar bile" sözleşmeleri feshedilerek haklarında yasal işlem yapılacaktır ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

4. 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken; hizmet sözleşmeleri sona erenler veya Ekte yer alan sözleşmeli personel pozisyonuna yerleştirilmek üzere başvuruda bulunanlar hakkında 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu pozisyonlara yerleşenlerden, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında belirtilen istisnalar kapsamına girmeyenlerin atamaları yapılmayacaktır.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI İÇİN TIKLAYINIZ..

SON BAŞVURU TARİHİ 26 NİSAN!

İlana başvuru yapacak olan kişilerin başvuru işlemlerini e-Devlet üzerinde Orman Genel Müdürlüğü – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı üzerinden 26 Nisan 2024 tarihine kadar yapmalarının gerektiği ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MKE Ankaragücü Yardımcı Antrenörü Halil Cihan Ünal: Oyunu kazandık ama skoru alamadık

MKE Ankaragücü Yardımcı Antrenörü Halil Cihan Ünal: Oyunu kazandık ama skoru alamadık