ANASAYFA Gündem Orman yangınları devam ediyor! 7 ev zarar gördü! 2 kişi gözaltına alındı!

Orman yangınları devam ediyor! 7 ev zarar gördü! 2 kişi gözaltına alındı!

Hatay'ın Belen ilçesi, Mersin'in Gülnar ilçesi ve Çanakkale'nin Kızılkeçili köyünde dün başlayan orman yangınları devam ediyor. Yangından etkilenen 7 ev telef oldu. 2 kişi ise gözaltına alındı.
yazar
Haber Merkezi
Orman yangınları devam ediyor! 7 ev zarar gördü! 2 kişi gözaltına alındı!

Dün saat 14.00 sıralarında Hatay'ın Belen ilçesine bağlı Soğukoluk Mahallesi Armutçuk mevkiinde orman yangını meydana geldi. Bunun ile birlikte Hatay dışında Mersin'in Gülnar ilçesi ve Çanakkale'nin Kızılkeçili köyünde de orman yangını yaşandı.

Başlayan orman yangınlarında alevler yükseldi. Gece ekipler ve bölge halkı yangını söndürmek için müdahaleye devam etti. Henüz söndürülemeyen orman yangınları 3 ilde devam ediyor.

Fotoğraf: DHA

2 KİŞİ İÇİN GÖZALTI KARARI

Hatay'ın Belen ilçesine bağlı Soğukoluk Mahallesi Armutçuk mevkiinde 2 kişinin bahçelerindeki sazlık alanı temizlemek için ateş yaktığı öğrenildi.

Bunun ardından ise yakılan ateş kontrolden çıktı ve geniş bir alana yayıldı.

Bölgedeki çalışmaları yakından takip etmek için yangın bölgesine giden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarmanın titizlik ile çalışmalarına devam ettiğini ifade etti.

Fotoğraf: AA

'Görgü tanıkları ışığında Soğukoluk Mahallemiz, Armutçuk mevkinde iki kişi, bir evde bahçelerindeki sazlık alanın temizlenmesiyle ilgili yaptıkları çalışmadan sonra bir ateş yakıyorlar. Maalesef bunu kontrol edemiyorlar.' ifadelerini kullandı.

Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan yangının bu 2 kişiden kaynaklandığını ifade eden Yerlikaya, adli soruşturmanın başlatıldığını ve gözaltına alındıklarını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Cumhuriyetin 100 yılında dünyanın en büyüğü!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız Cumhuriyetin 100 yılında dünyanın en büyüğü!