ÖSYM YKS 2024 TYT soru kitapçığı ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak?

ÖSYM tarafından 81 ilde düzenlenen YKS'nin ilk oturumu TYT sona erdi. 2024 TYT soruları ve cevapları için heyecanlı bekleyiş başladı. TYT soru kitapçıları ve cevap anahtarı için adayların araştırması başlarken konuyla ilgili olarak ÖSYM'den açıklama bekleniyor.

ÖSYM YKS 2024 TYT soru kitapçığı ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 81 il, Lefkoşa ve Zagreb'de düzenlenen saat 10.15'te başlayan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. TYT'de adaylara Türkçe Testi'nde 40, Sosyal Bilimler Testi'nde 20, Temel Matematik Testi'nde 40, Fen Bilimleri Testi'nde 20 soru olmak üzere toplam 120 soru soruldu ve 165 dakika süre verildi.

2024 YKS kapsamında TYT soruları ve cevapları için bekleyiş başladı. Üniversite sınavının birinci oturumu olan TYT oturumunda adaylara Türkçe'den 40, Sosyal Bilimler Testi'nden 20, Temel Matematik'ten 40 ve Fen Bilimleri'nden toplam 20 soru yöneltildi. Sınavın tamamlanmasının ardından ''ÖSYM YKS 2024 TYT soru kitapçığı ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

ÖSYM YKS 2024 TYT SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

TYT'nin tamamlanmasının ardından öğrenciler YKS soruları ve cevap anahtarını merak etti. YKS soruları ve cevap anahtarı, ''osym.gov.tr'' adresi üzerinden erişime açılacak.

ÖSYM YKS 2024 TYT soru kitapçığı ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak?

Ancak YKS 1. oturum olan Temel Yeterlilik Testi soru ve cevaplarının açıklanma tarihine ilişkin resmi bir bilgilendirme yapılmadı. Ancak ÖSYM merkezi sınavların tamamlanmasının ardından aynı gün cevap anahtarlarını erişime açıyor. ÖSYM'den gelecek resmi açıklama ile beraber sorular ve cevapları öğrenilebilecek.

SONRAKİ HABER