Otomobilde senet devri başladı!

Otomobilde yeni bir döneme geçiş yapıldı. Bankaların araç kredilerine sınırlandırma getirmesi ve artan faizler otomobil piyasasında yeni döneme geçişi sağladı. Bankaların yapmadığı taksit artık galericiler tarafından senetle yapılıyor.

Otomobilde senet devri başladı!

Artan faizler ve araç kredilerine getirilen sınırlandırma piyasada yeni çözüm arayışlarına neden oldu. Bankalara getirilen kredi sınırlamaları otomobil piyasasını da etkilerken çözümü galericiler buldu. Otomobilde senet dönemi başladı.

Sabah Gazetesi'nden Betül Alakent'in haberine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) enflasyonla mücadele kapsamında bankacılık sektörüne getirdiği kredi kısıtlaması otomobil piyasasını da vurdu.

Yükselen faizler nedeniyle piyasada senet dönemi başladı. Özellikle ikincil el ve ticari araçlarda senetle satışa geçilirken, sektör yetkilileri ticaret yapan kişilerin yeni çözüm yolları aradığını belirtti.

ONLİNE SATIŞLARDA SENET DÖNEMİ

Otomobilde senet devri başladı!

Otomobil piyasasında senetle satış döneminin başlaması online satışlara da yansıdı. Galericilerin bulunduğu sitelerde ilan başlıklarına "Senetleçekle" satış yapılır ibareleri eklenmeye başladı.

YÜZDE 100 FAİZ UYGULANIYOR

Yapılan açıklamalarda, ortalama 24 ay vadeli senetlerde genellikle aracın yüzde 50'si peşinat olarak istendiği, kalan yüzde 50'lik ödeme için de kimi galeri yüzde 50, kimi galeri ise yüzde 60 faiz oranı işlettiği aktarıldı.

Eğer peşinat araç fiyatının yüzde 20'lerindeyse senetle ödenecek tutarda yüzde 100'e kadar faiz uygulaması yapılıyor. Araç satın almak isteyenlerin çaresi de senetler oldu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER