Oy kullanma işlemleri başladı! Türkiye yerel yöneticilerini seçiyor

Haftalardır beklenen gün geldi. Ülke genelinde sabahın erken saatlerinden itibaren oy verme işlemleri başladı.

Oy kullanma işlemleri başladı! Türkiye yerel yöneticilerini seçiyor

Uzun bir zamandır sonuçlarının ne olacağı 31 Mart Yerel Seçimleri sabahın erken saatlerinden itibaren başladı. 2029 yılına kadar yerel yönetimlerde kimlerin olacağının belirleneceği seçimlere yoğun bir katılım bekleniyor.

TÜRKİYE YEREL SEÇİMLER İÇİN OY VERMEYE BAŞLADI

60 milyondan fazla seçmenin yer aldığı Türkiye'de son dönemin en çok partili seçimlerinden birisi gerçekleşiyor. 34 partinin katıldığı seçimde sonuçlar akşam saatlerinden itibaren belli olacak. Türkiye'nin 32 şehrinde oy verme işlemleri saat 07:00 - 16:00'da , kalan illerde oy verme işlemleri ise saat 08:00 - 17:00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Oy kullanma işlemleri başladı! Türkiye yerel yöneticilerini seçiyor

Vatandaşlara oy pusulalarındaki uzunluktan dolayı oy katlama işlemlerini dikkatli bir şekilde gerçekleştirmeleri ve tercih mührünü doğru bir şekilde vurmaları yönünde uyarılarda bulunuluyor. Seçmenler devam eden seçimlerde muhtar, meclis üyeleri, ilçe ve il başkanları için oy tercihini yapacak.

SONUÇLAR YASAK KALKINCA AÇIKLANACAK

Oy verme işlemlerinin tamamlanmasının hemen ardından sayım işlemine geçilmesi beklenirken rakamların basın aracılığı ile vatandaşlara yansıtılması için YSK tarafından konulan yasağın kalkması beklenecek. Söz konusu yasağın kalkmasının ardından gecenin ilerleyen saatlerinde resmi olmayan sonuçların belli olması bekleniyor.

Seçime katılan siyasiler ve çeşitli kurum ile kuruluşların yetkilileri de oy vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu ifade ederek, herkesin sandık başına gitmesi ifade ettiler.

SONRAKİ HABER