Özel sektör çalışanlarına Kurban Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü, idari izin var mı?

Kurban Bayramı tatilinin kamu çalışanları için 9 güne çıkarılması sonrası özel sektör çalışanlarının da araştırmaları başladı. Özel sektörde bayram tatilinin 9 gün olarak yapılıp yapılmayacağı merak edilirken detayları derledik.

Özel sektör çalışanlarına Kurban Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü, idari izin var mı?

Yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Kurban Bayramı tatili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 9 gün olarak açıklanırken bu karar yalnızca kamu kurumlarını kapsıyor. Kamu kurumlarında çalışanlar için Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkarılırken özel sektör çalışanları da ''Özel sektör çalışanlarına Kurban Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü, idari izin var mı?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala gözler tatil tarihlerine çevrildi. 9 günlük bayram tatili için beklenen açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Kabine toplantısının ardından konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 - 21 Haziran tarihlerinin idari tatil ilan edilerek Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatıldığını belirtti. Bu çerçevede ''Özel sektör çalışanlarına Kurban Bayramı tatili kaç gün? 9 günlük bayram tatili özel sektöre var mı?'' sorusuna da yanıt aranmaya başladı.

ÖZEL SEKTÖRE BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

4 Haziran tarihinde yapılan Kabine Toplantısı sonrası değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin uzatıldığını belirterek idari izin müjdesi verdi.

Özel sektör çalışanlarına Kurban Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü, idari izin var mı?

''9 günlük bayram tatili özel sektörü kapsıyor mu? İdari izin kimleri kapsıyor?'' sorularının da yanıtı merak edildi. İdari izin özel sektörü kapsamıyor. Özel sektör çalışanları arefe günü yarım gün olmak kaydıyla 4 buçuk gün Kurban Bayramı tatili yapacak. Ancak kurumun inisiyatifine göre çalışanların tatili 9 güne çıkabilecek.

SONRAKİ HABER