Özgür Demirtaş Akbank Yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti

Akbank'ın Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamaya göre bankanın yönetim kurulunda değişiklikler yaşandı. Değişikliği kabul etmeyen Özgür Demirtaş istifa etti.

Özgür Demirtaş Akbank Yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Finans Uzmanı ve aynı zamanda Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Sabancı Holding bünyesindeki Akbank'ta yönetim değişikliği yapılmasının ardından istifa etti. Demirtaş'ın istifasının kabul edildiği Kamuoyu Aydınlatma Platformu tarafından bildirildi.

screenshot-8.jpg

YENİ YÖNETİM KURULU KADROSU AÇIKLANDI

Akbank'ta yapılan yönetim kurulu değişikliği sonrası istifa eden Finans Uzmanı Özgür Demirtaş'ın istifasının kabul edildiği KAP tarafından açıklandı. Sabancı Holding bünyesindeki Akbank'ın yeni yönetim kadrosu açıklandı.
Buna göre Sabri Hakan Binbaşgil yönetim kurulu başkan yardımcısı, Eyüp Engin yönetim kurulu üyesi ve Cenk Kaan Gür genel müdür olarak atandı.

Açıklamada, yönetim kurulu üyesi olan Özgür Demirtaş’ın istifasının kabul edildiği belirtildi.

Demirtaş, 2018’den beri bankanın yönetim kurulu üyesiydi.

screenshot-6.jpg

2012 yılından bu yana Akbank'ta genel müdürlük koltuğunda oturan Binbaşgil’in ise yönetim kurulu başkan yardımcısı ve muharras üye olarak atandığı belirtildi. Akbank’ta bağımsız yönetim kurulu üyesi olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın ise görevinden istifasının kabul edildiği bildirildi.

haberankara.com

SONRAKİ HABER