Özgür Özel, Gürsel Tekin'in partiden ihraç edildiğini açıkladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel olağanüstü gündemle toplanan merkez Yönetim Kurulu(MYK) toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Özgür Özel, CHP’nin İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in partiden ihraç edildiğini söyledi.

Özgür Özel, Gürsel Tekin'in partiden ihraç edildiğini açıkladı

CHP İstanbul İl Kongresinin mahkemece iptal edilerek il yönetiminin de görevden alınıp yerine Gürsel Tekin’in kayyum olarak atanmasına karşı CHP’de olağanüstü gündem ile MYK toplantısı yapıldı. Bu toplantının ardından CHP Genel başkanı Özgür Özel açıklamalarda bulundu. Özgür Özel yaptığı açıklamada kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in CHP’den ihraç edildiğini duyurdu.

TEDBİR KARARI HUKUKEN VERİLEMEZ

MYK toplantısının sonrasında konuşan Özgür Özel, “Bu kararın çıkacağında haberdardık. 10 defa denediler ve 10. denemede tutturdular. Ankara’da 6 ve İstanbul’da da 4 dava var. Asliye Hukuk Mahkemesine başvurup İstanbul İl Kongresini iptal edin ve tedbir kararı verin diyorlar. Daha mahkeme olmadan karar verilmesini istiyorlar. Bu talebi 9 ayrı Asliye Hukuk Mahkemesi Başkanı reddetti. Bu davada tedbir kararı verilemez. Bunu ben değil hukukçular söylüyor.” dedi.

SEÇİM SONUÇLARINI YARGI İLE DEĞİŞTİRİLMEYE ÇALIŞILDIĞINDA NE OLDUĞUNU GÖRDÜK

Alınan kararın sonuçları olacağını belirten Özgür Özel, “Şimdi bu karar ne sonuç doğuracak? AK Parti’nin ve MHP’nin zarar göreceği kesin. CHP’lilerin birbirlerine daha sıkı sarılacağı bir siyasi sonuç ortaya çıkar. Bugüne kadar seçim sonuçlarını yargı yoluyla değiştirmeye çalıştıklarında neler olduğunu gördük. İBB seçimlerini iptal ettiler fark 13 binden 806 bine çıktı. Millet sevmiyor böyle işleri.” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, Gürsel Tekin'in partiden ihraç edildiğini açıkladı

GÜRSEL TEKİN İHRAÇ EDİLDİ

Mahkemenin kayyum olarak atadığı ve bu görevi kabul edeceğini açıklayan Gürsel Tekin’i partiden ihraç ettiklerini açıklayan Özgür Özel, “Özgür Çelik, İstanbul İl Başkanımızdır. Görevinin başındadır, görevine devam ediyor. İsminden bağımsız olarak atanan kayyum heyetinden, görevi kabul edeceğini anladığımız, açıklaması o yönde olan kişiyi partiden ihraç ettik. Kendisini tedbirli şekilde, yani karar alındığı an parti üyeliği sona eriyor. Tedbirli şekilde Yüksek Disiplin Kurulu'na verdik ve partiden ihraç ettik. Bu, Gürsel Tekin olsa olur, bir başka isim olsa olur. Bu saray düzeninin, bu yargı kumpasına 'Ben görev yaparım.' diyen diğer dört arkadaşın açıklamalarını bilmediğimiz için onlar çok yakın takibimizde olan partililerimiz, geçmişte ilçe başkanlığı görevleri yapmışlar. Eğer onlar 'Biz görevi kabul ediyoruz.' derlerse onlar da ihraç edilecek.” şeklinde konuştu.

CHP Genel başkanı özgür Özel’in açıklamaları büyük ses getirdi. Gürsel Tekin’in partiden ihraç edilmesiyle kayyum görevini kabul edecek olan CHP’lilere yapılacak uygulama da ortaya çıkmış oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER