Aziz İhsan Aktaş suç örgütüne yönelik iddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanarak mahkemeye sunuldu. İddianamede bazı CHP’li belediye başkanları hakkında çeşitli sürelerde hapis cezası talep edildi. Bu iddianameye ilişkin CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’da katıldığı açılış töreninde açıklamalarda bulundu.
Özgür Özel açıklamasında CHP’li belediyelere Türk milletinin teveccühünün sürdüğünü belirtirken buna karşı bir iftira kampanyası uygulandığını söyledi. İddianamenin kanıtlardan mahrum olduğunu belirten Özgür Özel, bir perişanlık belgesiyle karşı karşıya olduklarını ifade etti.
“İDDİALARIN HAVADA KALDIĞI BİR İDDİANAME”
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, aralarında görevinden uzaklaştırılan Avcılar, Esenyurt, Beşiktaş, Seyhan, Ceyhan ve Adıyaman Belediyeleri ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanlarının da bulunduğu 40'ı tutuklu toplam 200 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi anımsatan Özel, "Aylardır söylediğimiz, 'İpe sapa gelmez bütün iftiranameleri bir araya getiremiyorsunuz' dediğimiz meselenin ne kadar gerçek olduğu... Bir torbanın içine ilgili, ilgisiz, birbiriyle neden sonuç ilişkileri konulamayan, kanıtlardan mahrum, iddiaların havada kaldığı 500 sayfaya yakın bir perişanlık belgesiyle karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

BİR YILDIR YAPILAN ZULÜM DURMALI
Özel, söz konusu belediye başkanları için tutuksuz yargılama talep ettiklerini belirterek, "Hodri meydan. Orada iddialar ortaya konulacak, savunmaları yapılacak, deliller tartışılacak. Eğer yüce heyet suçlu bulsa bile kesinleşmeyecek, İstinaf'a gidecek, Yargıtay'a gidecek. Bir yıldır yapılan zulüm durmalı. Yargılama yapılmalı, beraat eden etmeli. Burada artık daha fazla Mussolini'nin ön infaz yöntemiyle bu tutukluluklar sürdürülmemelidir." diye konuştu.
Konuşmasının ardından Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve milletvekilleriyle açılış törenini gerçekleştirdi. Törenin son kısmında ise ünlü sanatçı Zülfü Livaneli konser verdi.