ANASAYFA Gündem Ramazan ayı ne zaman başlıyor, ilk oruç ne zaman, hangi tarihte tutulacak?

Ramazan ayı ne zaman başlıyor, ilk oruç ne zaman, hangi tarihte tutulacak?

İslam alem Ramazan ayı hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Ramazan ayının hangi tarihte başlayacağı merak konusu olurken ilk sahura kalkılacak gecenin tarihi de sorgulanmaya devam ediyor. Ramazan ayının ne zaman idrak edileceği merak edilirken Diyanet İşleri Başkanlığı takvimi ile detaylar belli oldu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ramazan ayı ne zaman başlıyor, ilk oruç ne zaman, hangi tarihte tutulacak?

İslam alemi için büyük bir önem taşıyan Ramazan ayı için geri sayım başladı. Ramazan ayının başlangıcı için sayılı günler kalırken On bir ayın sultanı Ramazan ayı Müslümanlar ve İslam alemi için en mübarek aylardan birisidir. Mübarek üç aylar arasında yer alan Ramazan ayında oruç ibadeti yerine getirilirken Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Müslümanlar, ‘’İlk oruç ne zaman açılacak, Ramazan ayı ne zaman başlayacak?'' gibi soruların yanıtını merak araştırmaya başladı. Diyanet 2024 yılı dini günler takvimini yayınlanırken merak edilen tarihler de belli oldu. 

2024 Ramazan ayı başlangıç tarihi merak ediliyor. Recep ve Şaban ayı ile birlikte mübarek üç aylar arasında yer alan Ramazan ayı oruç ibadetinin yerine getirildiği bir ay olarak bilinirken Müslümanlar Ramazan ayında imsak vakti ile oruç tutmaya başlayacak.

2024 RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR? 

2024 Ramazan ayı Mart ayına denk geliyor. 11 Mart 2024 Ramazan ayı başlamış olacak ve yılın ilk orucu 11 Mart tarihinde tutulacak. 11 Mart gecesi kalkılacak sahur ile niyet edilecek ve 11 Mart akşam ezanı ile birlikte ilk oruç açılacak.  

2024 RAMAZAN AYI TAKVİMİ 

11 Mart Pazartesi: Ramazan Başlangıcı 

5 Nisan Cuma: Kadir Gecesi  

9 Nisan Salı: Arefe  

10 Nisan Çarşamba: Ramazan Bayramı (1.Gün) 

11 Nisan Perşembe: Ramazan Bayramı (2.Gün)  

12 Nisan Cuma: Ramazan Bayramı (3.Gün)  

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Serdar Ortaç'tan canlı yayında şok sözler! Tarkan ve CHP destekçilerine küfür

Serdar Ortaç'tan canlı yayında şok sözler! Tarkan ve CHP destekçilerine küfür