ANASAYFA Gündem Ramazan ayında hangi dualar ve sureler okunur?

Ramazan ayında hangi dualar ve sureler okunur?

İslam alemi için büyük bir anlamı ve önemi bulunan Ramazan ayının gelişi ile beraber ibadetlerinde eksik yapmak istemeyenler araştırmalarına başladı. Ramazan ayında okunacak olan dualar ve sureler merak konusu oldu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ramazan ayında hangi dualar ve sureler okunur?

Ramazan ayının gelişi ile beraber ibadetlerini eksiksiz olarak yerine getirmek isteyenler araştırmalarına devam ediyor. On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelişi ile beraber Müslümanlar oruç ibadetini gerçekleştirmeye başladı. İslam alemi için önemli olan Ramazan ayı ibadetlerle geçecek. Ramazan ayında okunacak dualar ve sureler merak edilirken ‘’Ramazan ayında okunacak dualar ve sureler nedir?'' sorularına yanıt aranmaya başladı. 

Ramazan ayında okunacak dualar ve sureler merak konusu olurken üç ayarlar içerisinde bulunan Ramazan ayında hangi dualar ve surelerin okunacağı da belli oldu. İslam aleminin devam eden araştırmaları da din insanlarının cevapları ile son buldu. 

RAMAZAN AYINDA OKUNACAK DUALAR NELER?

Ramazan ayında okunacak olan dualar listelendi. Buna göre;

‘’Ey Allahım seni sevmeyi, sevdiklerini sevmeyi ve sevgine ulaştıracak işleri nasip etmeni senden dilerim. Ey Allahım sevgini bana, nefsimden, ailemden ve soğuk sudan daha sevgili kıl. (Tirmizî, "Dua", 73) 

"Allahım! Fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten, kabul olunmayan duadan sana sığınırım." (Müslim, "Zikir", 73)  

"Ey Rabbim! Beni, iyilik ettiği zaman sevinen, kötülük ettiği zaman pişman olanlardan eyle. (Ibn Ma - ce, "Edep", 57)

Ramazan ayında hangi duaların edileceğini merak edenler için listeler hazırlanırken Diyanet İşleri Başkanlığı da merak edilen soruları yanıtlamaya devam ediyor. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kasımpaşa Avrupa yolunu zorlamaya devam ediyor

Kasımpaşa Avrupa yolunu zorlamaya devam ediyor