ANASAYFA Gündem Ramazan bayramı dolayısıyla ülke genelinde gıda denetimleri sıklaştırıldı

Ramazan bayramı dolayısıyla ülke genelinde gıda denetimleri sıklaştırıldı

Ramazan ayında başlayan ve bayram dönemini de kapsayacak gıda fiyatlarında haksız oynamalara karşı denetimler sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı konu hakkında açıklamalarda bulundu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ramazan bayramı dolayısıyla ülke genelinde gıda denetimleri sıklaştırıldı

Vatandaşların ekonomik olarak daha hesaplı ve titiz bir şekilde alışveriş yaptığı şu günlerde devlet kurumları da piyasada bir olumsuzluk yaşanmaması adına çalışıyor. Ülke genelinde yapılan denetimler ile haksız kazancın önüne geçiliyor.

BAKAN YUMAKLI'DAN DENETİM AÇIKLAMALARI

Ülkemizde insanların en çok alışveriş yaptığı dönemlerin başında Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı'nı kapsayan günler geliyor. Piyasa yoğunluğunu fırsat bilerek insanların normalden daha zamlı alışveriş yapmasını amaçlayan art niyetli esnafları tespit etmek amacıyla çalışmalar sürüyor.

Konu ile ilgili vatandaşlara bilgiler veren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Ramazan Ayı boyunca gerçekleştirdikleri denetimlerden bahsetti. Bakan Yumaklı “Tarladan çatala kadar gıdanın her adımını kontrol altında tutmanın, güvenilir gıdayı vatandaşımıza sunmanın gayreti içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Piyasada haksız rekabetin etkin biçimde önlenmesi için de gayretli bir biçimde çalışıyoruz” dedi.

Ramazan ayı boyunca 104 bin denetim gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Yumaklı “Söz konusu denetimler sonucunda 1022 adet işlem için yaklaşık 45 milyon lira idari para cezası uyguladık, 13 işletme için ise savcılığa suç duyurusunda bulunduk” dedi.

DENETİMLER ARTTIRILDI

Ramazan ayının bitmesine az bir zaman kala gözler Ramazan Bayramına çevrildi. Özellikle Bayram alışverişlerinin artmasından dolayı denetimlerin sıklaştırıldığını ifade eden Bakan İbrahim Yumaklı detaylı bir şekilde çalışmalarını yürüteceklerinin altını çizdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meteoroloji bu illerde son dakika uyarısı yaptı! İç Anadolu dahil sağanak yağış başlıyor

Meteoroloji bu illerde son dakika uyarısı yaptı! İç Anadolu dahil sağanak yağış başlıyor