ANASAYFA Gündem Ramazan Bayramı tatilinin acı bilançosu artıyor! Bakan Yerlikaya'dan ilk 3 gün açıklaması

Ramazan Bayramı tatilinin acı bilançosu artıyor! Bakan Yerlikaya'dan ilk 3 gün açıklaması

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin 4. gününe girildi. Yollardaki yoğunluk devam ederken şu ana kadar kaç kişinin vefat ettiği de resmi olarak belli oldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ramazan Bayramı tatilinin acı bilançosu artıyor! Bakan Yerlikaya'dan ilk 3 gün açıklaması

Ramazan ayının son gününde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya üzücü bir gelişmeyi paylaştı. Bayram boyunca kendileri kurum olarak denetimlerini ve önlemlerini sürdürdüklerini ifade eden Bakan Yerlikaya vatandaşlarında üstlerine düşeni yapmaları gerektiğini söyledi.

VEFAT EDEN VATANDAŞ SAYISI ARTIYOR

4. Günü geride bırakılan bayram tatilinin ilk 3 gününde yollarda ne kadar kaza yaşandığını ve kaç kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan Bakan Yerlikaya kontrollerinin 24 saat esasına göre aynı kararlılıkla devam edeceğini bir kez daha tekrarladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı detaylı açıklamada “Bayram tatilinin ilk 3 gününde toplam; 1838 trafik kazası meydana geldi. 19 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. 2912 vatandaşımız ise yaralandı” dedi.

“YOLCULUKLAR KAVUŞTURMAK İÇİN VARDIR”

Vatandaşlara bir kez daha çağrı yapan Bakan Yerlikaya aşırı hız yapılmaması ve emniyet kemerinin takılması uyarılarında bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sözlerini “Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım” diyerek sonlandırdı.

Bugün Ramazan bayramından önceki son gün ve yarın Ramazan Bayramı'nın ilk günü olmasından dolayı bir yoğunluk olup olmayacağı merak ediliyor. Vatandaşların temennisi ise can kaybı ve yaralanma olmadan vatandaşların ziyaretlerini tamamlayıp geri evlerine dönmesi şeklinde oldu. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milyonlarca çalışmayan kadına müjde! Devlet düğmeye bastı 12 bin TL destek ödemesi alacaksınız

Milyonlarca çalışmayan kadına müjde! Devlet düğmeye bastı 12 bin TL destek ödemesi alacaksınız