Ramazan öncesi kırmızı ete zam! Fiyat artışı peş peşe geldi

Ramazan'a kısa bir süre kalırken, kırmızı et fiyatlarına peş peşe zam geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Ramazan öncesi et fiyatlarında anormal bir artış olduğunu söyledi.

Ramazan öncesi kırmızı ete zam! Fiyat artışı peş peşe geldi

Müslümanlar için büyük öneme sahip olan ve 11 ayın sultanı olarak anılan Ramazan'ın başlamasına sayılı günler kaldı. Ramazan ayının gelmesiyle tutulacak oruçlar ve şölen gibi kurulacak iftar sofraları da şimdiden heyecanla beklenmeye başladı.

Ancak o şölen havasındaki iftar sofraları bir hayale dönüşmek üzere. Ramazan öncesi kırmızı ete peş peşe zam yapıldı. Son 15 günde kırmızı ete yapılan zamlar cep yakmaya devam ederken, kuzu eti 60 lira ile 85 lira arası, dana eti ise yaklaşık yüzde 10 oranında arttı.

‘’ANORMAL BİR ARTIŞ VAR''

Ramazan ayı öncesi peş peşe gelen zamlar ardından konuyla ilgili açıklamalar da yapılmaya başladı. Bu kapsamda konuşan Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, her Ramazan'dan bir hafta önce kırmızı ete zam yapıldığı ancak bu kez Ramazan'dan 25 gün önce fiyat artışına gidildiği aktararak, artışlardan kasap esnafının da rahatsız olduğunu söyledi.

Et satışlarının neredeyse yarı yarıya düştüğünü de ifade eden Başkan Yardımcı, Rekabet Kurumu'nun kırmızı et sektörüne yönelik çalışmaların önemine de vurgu yaptı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER