ANASAYFA Gündem Resmi Gazete'de yayımlandı! Uzaktan hasta değerlendirme hizmeti başlıyor

Resmi Gazete'de yayımlandı! Uzaktan hasta değerlendirme hizmeti başlıyor

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile birlikte hastanelerde uzaktan hasta değerlendirme hizmetinin başladığı ifade edildi.
yazar
Sinem GÜVEN
Resmi Gazete'de yayımlandı! Uzaktan hasta değerlendirme hizmeti başlıyor

21 Nisan tarihli Resmi Gazete tebliğine göre Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik yapıldığı ifade edildi. Bu tebliğ ile birlikte yapılan açıklamalara göre uzaktan hasta değerlendirme hizmetlerinin de başlandığı belirtildi.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

Karar çerçevesinde uzaktan hasta değerlendirme hizmeti hakkında bilgilendirmeler şu şekilde yapıldı;

MADDE 3- Aynı tebliğin 2.1.1 numaralı maddesine aşağıdaki alt madde eklenmiştir.

"2.1.1.B - Uzaktan hasta değerlendirmeye yönelik sağlık hizmetleri

(1) Sağlık Bakanlığınca yayımlanan "Uzaktan Sağlık Hizmetlerinin Sunumu Hakkında Yönetmelik " doğrultusunda Sağlık Bakanlığı denetiminde, MHR.S' den randevu almış ve "Uzaktan hasta değerlendirmeye yönelik sağlık hizmetleri" nin takip ve kontrolünü (kimlik doğrulama, kişisel verilerin korunması vb.) yapmak üzere oluşturulmuş olan sistem tarafından Kuruma bildirilen kişilere; Sağlık Bakanlığına bağlı ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucuları bünyesinde polikliniklerde mesai saatleri içinde uzman hekimler tarafından, uzaktan sağlık hizmetinin elverdiği ölçüde muayene, tetkik sonuçlarının, klinik bulguların değerlendirilmesi, izlenmesi, tedavi ve ilaç yönetimi yapılması, teşhis edilmiş olan kronik hastalık kontrolü, e-reçete ve e-rapor düzenlenmesi olarak verilen sesli ve görüntülü sağlık hizmetleridir."

Yapılan açıklamalar kapsamında, MHRS'den randevu almış hastalara, uzman hekimler tarafından uzaktan sağlık hasta değerlendirme hizmeti verilebilecek. Sistemi Sağlık Bakanlığı kuracak. Sesli ve görüntülü sağlık hizmeti sunulacak. Bu durum da hem hastanelerdeki yoğunluğun bir bakıma azalmasını sağlarken diğer yandan da kronik ya da yaşlı hastalar için de büyük kolaylık olacağı belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çankaya Belediyesi Muammer Sun Müzik Atölyesi, şarkıları 23 Nisan için söyledi!

Çankaya Belediyesi Muammer Sun Müzik Atölyesi, şarkıları 23 Nisan için söyledi!