ANASAYFA Gündem RTÜK'ten yerel seçim yasakları açıklaması geldi!

RTÜK'ten yerel seçim yasakları açıklaması geldi!

Sandıkların kapanması ve oy verme işlemlerinin sona ermesi ile birlikte heyecan içinde sonuçların açıklanması beklenirken, RTÜK'ten son dakika seçim yasakları açıklaması geldi.
yazar
Sinem GÜVEN
RTÜK'ten yerel seçim yasakları açıklaması geldi!

Bugün Türkiye beklenen seçim için sandık başına geçti! 81 ilde kullanılan oy verme işlemlerinin sona ermesi ile birlikte şimdi de yetkili kişiler tarafından oy sayımlarına başlandı. Tüm Türkiye tarafından merakla beklenen sonuçların ne zaman açıklanacağı ise merak konusu oldu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin sonuçların, Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) aksi yönde karar alınmadığı takdirde saat 21.00'e kadar yayınlanamayacağı uyarısında bulundu.

OY VERME İŞLEMİNİN BİTMESİNİN ARDINDAN SEÇİM YASAĞI AÇIKLAMASI GELDİ!

Bugün son dakika RTÜK Başkanı Şahin, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin açıklama yaptı. Şahin, YSK kararlarına göre seçim sonuçlarının saat 21.00'den önce verilmesinin seçim yasakları kapsamında olduğunu hatırlattı. YSK tarafından bu şekilde herhangi bir kararın verilmemesi durumunda da seçim sonuçlarına ilişkin paylaşım belirtilen saate kadar verilmemesi gerektiği ifade edildi.

Ebubekir Şahin, "YSK’nın bu saati daha erkene çekme yetkisi vardır. Aksi bir düzenleme duyurulmadığı müddetçe seçim sonuçlarının ekranlara getirilmemesi kanuni bir zarurettir" ifadesini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da oy sayma işlemi devam ediyor

Ankara'da oy sayma işlemi devam ediyor