Şaban ayı orucu ne zaman, kaç gün tutulur?

Şaban ayı ile ilgili sorgulamalar arttı. Şaban ayı orucunun ne zaman ve kaç gün tutulduğunu merak edenler araştırmalarına devam ederken detayları derledik.

Şaban ayı orucu ne zaman, kaç gün tutulur?

İslam alemi Ramazan ayı için geri sayıma başlarken bir yandan da Şaban ayı hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Şaban ayı ile ilgili olarak merak ettiklerine yanıt arayanlar, ‘’Şaban ayının 13. 14. ve 15. günü hangi güne denk geliyor?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

Üç aylar Recep, Şaban ve Ramazan ayını kapsarken oruç ibadetinin yerine getirildiği Ramazan ayı öncesinde Müslümanlar, ‘’Şaban ayında oruç tutulur mu, Şaban ayında kaç gün oruç tutulur?'' gibi sorularına yanıt aramaya başladı.

ŞABAN AYI NE ZAMAN?

Şaban ayının 13. 14 ve 15. günü oruç tutulup tutulmayacağı merak konusu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalar Ramazan ayı öncesi Şaban ayında oruç tutmak isteyen Müslümanlar tarafından araştırılıyor.

Şaban ayı orucu ne zaman, kaç gün tutulur?

Diyanet İşleri Başkanlığı üç aylarda oruç ibadeti ile ilgili detayları yayımlarken Şaban ayının 13, 14, 15. günü bu yıl 23, 24, 25 Şubat tarihlerine denk gelecek. Bu üç gün içerisinde 24 Şubat'ta Berat Kandili idrak edilecek. Müslümanlar tercihlerine göre oruç ibadetlerini yerine getirerek bu günleri idrak edecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER