ANASAYFA Gündem Sağlık alanında 36 bin sözleşmeli personelin hizmet alanları belli oldu!

Sağlık alanında 36 bin sözleşmeli personelin hizmet alanları belli oldu!

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan karar çerçevesinde 36 bin sözleşmeli personelin çalıştırılacağı hizmet birimleri belli oldu.
yazar
Sinem GÜVEN
Sağlık alanında 36 bin sözleşmeli personelin hizmet alanları belli oldu!

26 Nisan 2024 tarihli yayımlanan Resmi Gazete kararları çerçevesinde 36 bin sözleşmeli personelin çalıştırılacağı hizmet birimleri belli oldu. Buna göre 3 bin 498 tabip ve 32 bin 464 uzman tabip yataklı tedavi kurumlarında istihdam edilecek.

Buna göre daha önce de sağlık alanında 4924 sayılı Kanuna tabi olarak çalışan sözleşmeli pozisyon sayısı 27 binden 36 bine çıkarılmıştı.

Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde ve Hizmet Dallarında Sağlık Hizmetlerinin Etkili ve Verimli Bir Şekilde Yürütülebilmesi Amacıyla Sözleşmeli Sağlık Personeli İstihdam Edilecek Hizmet Birimlerinin, 2024 Yılı Sonuna Kadar Uygulanmak Üzere Yeniden Belirlenmesi Hakkında Karar

“Eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarda sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimlerinin, 2024 yılı sonuna kadar uygulanmak üzere ekli listede belirtildiği şekilde belirlenmesine 10/7/2003 tarihli ve 4924 sayılı Kanunun 1 inci ve 3 üncü maddeleri gereğince karar verilmiştir.” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan bu karar 26 Nisan 2024 tarihinde yürürlüğe girdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yaylı çalgılar dörtlüsü Janoska Ensemble, 28 Nisan'da Ankara'da konser verecek

Yaylı çalgılar dörtlüsü Janoska Ensemble, 28 Nisan'da Ankara'da konser verecek